Google valvoo sovelluksen käyttäjiä

14.08.2018

Googlen edustajat kertoivat käyttävänsä geolokaatiotyökaluja vain, kun käyttäjät käynnistävät sovelluksia Android-laitteissa. Useimmiten tämä on joko sääennuste tai hakukone.

Monet Android- ja iPhone-laitteisiin asennetuista palveluista on suunniteltu siten, että käyttäjän liikkeiden tietoja säilytetään jatkuvasti laitteissaan. Samaan aikaan älypuhelimen omistajan sijainti määräytyy sen jälkeen, kun hän irrottaa palvelun. Tällaisia tietoja jakavat Associated Pressin asiantuntijat, jotka suorittavat tätä asiaa koskevia erikoistutkimuksia. Kuten asiantuntijat huomauttivat, jotka seurasivat työtä, ennen kuin aloitetaan käyttäjän sijainnin määrittäminen, erityinen Google-palvelu pyytää käyttäjältä lupaa käyttää näitä tietoja.

Yritys väittää puolestaan, että tämä palvelu on määritetty siten, että sen käytön jälkeen kaikki käyttäjätiedot estetään, jos se epäonnistuu. Toimittajat ja asiantuntijat ovat kuitenkin onnistuneet luomaan luotettavasti, että Google on epärehellinen ja niiden lausunnot eivät vastaa todellista tilannetta.

Jotta varmistettaisiin väitteidensä oikeellisuus tiedon jättiläiselle, tutkijat päättivät toteuttaa erityisen kokeilun, jossa he osoittaisivat selkeästi, että toimittajat olivat oikeita. Tätä varten käyttäjät ovat tarkoituksella irrotaneet matkustushistoriansa, mutta joitakin hakemushakemiston asetuksia hakutuloksista hakukoneeseen eivät koskeneet. Kuten kävi ilmi, tietty osa palveluista ja seurasi asiakkaidensa sijaintia automaattitilassa.

Ensinnäkin geolokaatiotila käynnistyy, kun käyttäjä avaa Google Maps -sovelluksen tai sovellukset Android-laitteissa ilmoittaen säästä. On huomattava, että Princetonin yliopiston tutkijat tekivät rinnakkaisia tutkimuksia ja tukivat täysin toimittajia päätelmissään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti