Facebookin käyttäjät pyysivät antamaan sähköpostin salasanoja

08.04.2019

Viime kerralla Facebook-hallinnon toimet aiheuttavat äärimmäistä hämmennystä paitsi tavallisten käyttäjien, myös tietotilan asiantuntijoiden keskuudessa. Samaan aikaan se, että yritys ei voinut pitää luottamuksellisina 540 miljoonaan käyttäjäänsä, mikä sallii heidän henkilötietojensa vuotamisen, ei ole merkittävin, koska tämä verkosto ei enää hämmästy työmenetelmistään. Joten tällä kertaa, kirjaimellisesti toisena päivänä, monet käyttäjät olivat hyvin yllättyneitä siitä, että tämä sosiaalinen verkosto pyysi heitä antamaan salasanoja, joiden alla ovat heidän postilaatikot sähköpostissa.

Ensimmäinen, joka aloitti laajan keskustelun näistä odditiesista, joka osoitti Facebookin hallinnon, oli ohjelmistokehittäjä, joka Twitterissä sosiaalisen verkoston alla on nimellä "e-sushi". Erityisesti hän antoi kuvakaappauksen kaikkien nähtäväksi, mikä osoittaa selvästi, miten Facebook-hallinnon edustajat pyysivät häntä toimittamaan paitsi sähköpostiosoitteen vahvistuksen, mutta samalla kirjautumissalasanan. Tämä outo pyyntö perustui siihen, että sen vuoksi oletettavasti hallinto on helpompi toteuttaa kirjeenvaihtoa käyttäjän kanssa. Hämmentynyt asiantuntija päätti puolestaan, että hän oli virheellisesti tullut väärään sivustoon, ja useaan otteeseen useista laitteista, yritti kirjautua uudelleen Facebook-sivulleen muuttamalla samoja IP-osoitteita. Kaikki kehittäjän ponnistelut päättyivät kuitenkin samaan tulokseen, jossa sähköpostiosoitteeseen pyydettiin pääsyn salasanaa.

Samaan aikaan särkyneen asiantuntijan sanat vahvistivat sanomalehden ”Daily Deast” toimittajat, jotka huomasivat, että Facebook lähettää todellakin pyyntöjä salasanojen tarjoamisesta sähköisistä postilaatikoista. Samalla on huomattava, että perinteiset tarkastusmenetelmät, kuten sähköpostiosoitteeseen lähetetty koodi tai koodinumeroita sisältävä tekstiviesti, eivät olleet käyttäjän saatavilla, koska ne piilotettiin erillisen linkin "Tarvitsetko apua?" Alla.

Tämän lisäksi toimittajat pystyivät osoittamaan, että Gmail-sähköpostin käyttäjät eivät pääsääntöisesti läpäisseet tällaisia pyyntöjä, mutta GMX Yandex -postilaatikkojen omistajat eivät läpäisseet testiä, koska, Facebook, pitivät niitä epäilyttävinä. Mutta ennen kaikkea se on raivoissaan siitä, että jos käyttäjät päättävät luottaa sosiaalisen verkoston hallinnointiin ja toimittivat hänelle sähköpostiviestin koodin, hän yrittää tuoda varoituksetta lähes kaikki asiakkaansa yhteystiedot.

Niinpä lähes samanaikaisesti puhkesi melko suuri skandaali sekä Internet-tilassa että suosituimmissa medioissa. Sosiaalisen verkoston edustajilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä virallinen kommentti asiasta perustellakseen toimiaan. Ne totesivat erityisesti, että tällaiset pyynnöt eivät tulleet kaikille käyttäjille poikkeuksetta, vaan vain niille, jotka herättivät epäilyksiä. He sanoivat, että nämä pyynnöt lähetettiin vain hyvin pienelle määrälle käyttäjiä. Vaikka yhtiön edustajat yrittivät perustella toimintaansa eri tavoin, he joutuivat lopulta myöntämään, että salasanojen tarjoaminen sähköisistä postilaatikoista ei ole hyvä idea ja lupasi, että ne poistavat pian tämän innovaation.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti