Facebookin kehittämä kryptovaluutta pysyy ilman tukea

03.10.2019

Oli viesti, että uuden kryptovaluuttavaraston kehittäjät kärsivät suuresta haitasta. Tärkeintä on, että Mastercard ja Visa päättivät luopua hankkeen julkisesta tuesta. Näiden uutisten pitäisi ilmeisesti järkyttää Facebookin johtajuutta, koska heillä oli kauaskantoisia suunnitelmia oman digitaalisen valuutan suhteen.

The Wall Street Journal -lehden mukaan käytännössä oli kuitenkin ensinnäkin se, että Mastercard ja Visa, jotka olivat ilmoittaneet paljon aikaisemmin, alkoivat julkisesti kieltäytyä osallistumasta Facebookin ehdottaman uuden hankkeen luomiseen. Näiden kahden tunnettujen rahoitusyritysten edustajien sanojen perusteella he kieltäytyvät osallistumasta Vaaka-salaustekniikan luomiseen haluamatta olla Yhdysvaltojen sääntelyviranomaisten valvonnassa. Tosiasia on, että Yhdysvaltojen hallituksessa he tapasivat ilman asianmukaista innostusta suurimman tietojättimen aloitteen, joka koski tätä hanketta, ja tässä suhteessa he eivät vain tarjoa hänelle mitään tukea, mutta muita yrityksiä suositellaan olemaan osallistumatta tähän.

Sillä välin on syytä muistaa, että uuden Libra-kryptovaluutan luomisesta, joka on ehdottoman henkilökohtainen idea, jonka omistaa Facebook-päällikkö Mark Zuckerberg, on keskusteltu jo pitkään. Projektinsa toteuttamiseksi tietojättiläisen päällikkö pystyi houkuttelemaan valtavia resursseja melko suurten ja arvostettujen sijoittajien investointien ansiosta. Muuten on huomattava, että Mastercard ja Visa tukivat ensimmäisiä tätä ajatusta yhdessä Pay Palin ja muiden kaltaisten yritysten kanssa, jotka kukin olivat luvanneet sijoittaa siihen 10 miljoonaa dollaria. Uuden salausvaluutan lanseeraus oli tarkoitus ottaa käyttöön jo ensi vuonna. Luojien mukaan uuden digitaalisen valuutan piti toimia lohkoketjun periaatteella.

Uudelle projektille tuli kuitenkin odottamatta edes aikaa saada täydellistä kehitystä, ja Yhdysvaltojen viralliset viranomaiset kiinnittivät sitä odottamatta. Ensimmäinen, joka ilmaisi huolensa Zuckerbergin ajatuksesta, oli keskuspankki, joka jakoi omat huolensa siitä, että heidän mielestään uuden digitaalisen valuutan avulla huijarit pystyvät nostamaan varoja laittomasti rankaisematta. Lisäksi Fed-edustajat jakoivat epäilyksensä mahdollisuudesta tarjota asiakkailleen ehdoton turvallisuus, koska heillä ei ole luottamusta luottamuksellisten tietojen suojausjärjestelmään. Fedin puheenjohtajan Jerome Powellin mukaan amerikkalaisten pankkiirien mukaan tällaiset heikkoudet uuden kryptovaluutan toiminnallisuudessa uhkaavat suoraan koko maan rahoitusjärjestelmää.

Samaan aikaan hankekumppanit, jotka yrittivät aikaisemmin tarjota kaikenlaista tukea uuden digitaalisen omaisuuden kehittäjille, alkoivat vähitellen ilmaista omia epäilyjä heidän osallistumisestaan jatkossa projektiin ja koko sen tarkoituksenmukaisuudesta. Tämän perusteella päätettiin kutsua koolle erityinen kokous, joka on omistettu projektille, ja sen on tarkoitus järjestää 14. lokakuuta Genevessä. Siksi todellinen uhka kohdistuu itse projektiin, koska johtavien finanssialan yritysten osallistumisesta kieltäytyminen johtaa siihen, että potentiaaliset asiakkaat eivät halua käyttää tätä epäilyttävää hanketta, ja sijoittavat rahansa siihen. Kaikki nämä olosuhteet aiheuttavat suoraan merkittäviä vaikeuksia hankkeen edistämisessä edelleen.

”Sillä välin Yhdysvaltain hallitus on valtiovarainministeriönsä puitteissa jo kiirehtinyt varoittamaan mahdollisia Vaaka-toteutuksen kumppaneita siitä, että osallistuttaessa tähän melko epäilyttävään projektiin ne voivat osallistua rahanpesuun liittyviin laittomiin toimiin. Siksi tämän projektin kumppaneiden liiketoiminta voi olla vaarassa ”, The Wall Street Journal raportoi.

Tähän mennessä ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa siitä, mitkä yritykset kuitenkin osallistuvat aktiivisesti Libra-uuden kryptovaluutan edistämiseen. On myös tiedossa, että tällä hetkellä yksikään niistä yrityksistä, jotka lupasi myöntää kymmenen miljoonaa dollaria, ei ole täyttänyt lupaustaan. Ainoa asia, joka tämän päivän hankkeessa tapahtuu, on tavalliset neuvottelut, allekirjoittamalla asiakirjat, jotka eivät missään nimessä velvoita ketään. Huolimatta kaikista erityisen miellyttävistä tapahtumista, jotka tapahtuvat uuden kryptovaluutan luomisen ympärillä, rahoitusmarkkina-asiantuntijat tekevät erittäin optimistisia ennusteita tulevaisuuden kohtalostaan ja antavat erittäin houkuttelevat kasvunäkymät melkein lähtöpaikoilla. Heidän mielestään Vaakakustannukset voivat olla jo mahdollisimman lyhyessä ajassa noin 235 dollaria kolikkoa kohden liikkeellä, kun hinnat ovat nousseet jopa 35 prosenttia. Tästä huolimatta Yhdysvaltojen hallituksen erittäin huomattavasta painostuksesta huolimatta uudella digitaalisella omaisuudella on kaikki mahdollisuudet, on merkittävä rooli rahoitusmarkkinoilla heti ensimmäisistä päivistä alkaen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti