Facebook iski kansainvälisen skandaalin keskelle

19.03.2018

Ei niin kauan sitten, yritys aloitti tutkimuksen tapauksen, jota kutsutaan "käyttäjädatan menetykseksi". Tällöin puhumme siitä, että kolmansien osapuolten saatavilla on suosittu sosiaalisen verkoston "Facebook" noin 50 miljoonan käyttäjän henkilökohtainen tieto. Lisäksi Euroopan unionin asianomaisten elinten edustajat ilmoittivat myös aloittavansa oman tutkimuksensa. Tästä paljasta tapahtumasta ilmeni useita johtavia julkaisuja.

Samaan aikaan, Antonio Tajani, joka johtaa työtä Euroopan parlamentin osoitettu edustajille sosiaalisten verkostojen, pyytäen heitä ottamaan vastuuta kysymys turvallisuudesta henkilötietoja. Melu lehdistössä alkoi nousta sen jälkeen Toimittajat oppinut, että yksi Britannian osallistuvien yhtiöiden «Cambridge Analitica» analyysitoiminta oli niiden säilyttämiseksi ja käyttää omiin tarkoituksiinsa, kyseiset tiedot.

Lähes 3 vuotta sitten, Facebookin edustusto, sai käyttöönsä tiedot, joita yksi Cambridgen yliopiston opettajista Alexander Kogan teki tietojen siirtämisestä kolmansille osapuolille. Näin ollen professori läpäisi kerätyt materiaalit erityisellä sovelluksella, tuntemattomille tarkoituksille muille henkilöille. Kuten Kogan selitti, hänen hakemuksensa oli tarkoitus väitetysti tehdä tutkimusta ja luoda vastaanotettujen materiaalien perusteella tämän sosiaalisen verkon säännöllisten käyttäjien psykologiset muotokuvat. Koko ajan, ns. "Kokeilu", siihen liittyi noin 270 tuhatta aktiivista osallistujaa.

Samalla samalla kun suostuivat tutkimukseen, epäilyttävät käyttäjät saivat luvan vastaanottaa ja käsitellä paitsi henkilötietoja myös kaikkien ystävien ja tilaajien tietoja. Tällöin professorin käytettävissä olevalla kokonaismäärällä oli noin 50 miljoonaa tiliä. Samalla on huomattava, että kaikki toimet Kogan, olivat täysin laillisia ja eivät riko sääntöjä «Facebook» .mutta jälkeen, hän antoi materiaalit saapunut käytettävissä muita yhtiöitä, joilla on suora loukkaus salassapitosääntöjen hyväksyttiin sosiaalinen verkosto.

Sen jälkeen, kun Facebookin edustajat oppivat tiedonsiirrosta, noudatti välittömästi vaatimusta, jonka mukaan hakemus irtisanottiin, ja kaikki Koganin ja yritysten saatavilla olevat tiedot poistettiin. Sen jälkeen heidät vahvistettiin, että he tuhosivat kaikki tiedot.

Kuitenkin muutama päivä sitten kävi selväksi, että kaikkia käytettävissä olevia tietoja tuhoutui, jonka jälkeen edustajat sosiaalinen verkosto kertoi joutuivat estää työn yrityksen kirjanpitoa ja professorit.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti