Europolin mukaan vuosittain salaustekniikka pestään 5,5 miljardin dollarin rajoissa

11.03.2018

Hiljattain Rob Wainwright, joka johtaa Europol-yksikköä, totesi puheessaan, että tietojensa mukaan petokset "pesivät" vähintään 5,5 miljoonaa dollaria vuosittain. Tätä varten he turvautuvat crypto-valuutan toimintoihin anonymiteettinsä avulla. Europolin edustajina huijarit tekevät laitonta kauppaa laittomasti saamiensa varojen kanssa.

Lisäksi eri EU-maista tulevat lainvalvontaviranomaiset vaativat, että EU: ssa laittomasti saadut kokonaistulot ovat vähintään 100 miljardia puntaa. Siten talousasiantuntijoiden mukaan 3-4 prosenttia laittomasti ansaitusta rahastosta "pestyttiin" kryptografialla.

Lainvalvontaviranomaiset puolestaan valittavat, että heidän on kohdattava vakavia vaikeuksia, jotka yrittävät seurata tietoverkkorikollisten toimintaa. Heidän mukaansa, vaikka he pystyisivät täysin luomaan kaikki laittomaan kauppaan osallistuvat, poliisilla ei ole valtuuksia tarttua laittomaan omaisuuteen. Erityisen monimutkainen on se, että petokset eivät turvautuvat rahoitustoimintoihinsa sellaisten pankkien palveluihin, joilla on yksi hallinnointielin. Huolimatta siitä, että poliisiviranomaiset usein osoittavat, että niitä kiinnostavat liiketoimet liittyvät suoraan rikollisiin, eivät jollakin tavoin pysty takavarikoimaan tai jäädyttämään varoja näissä tileissä, ne eivät yksinkertaisesti voi olla teknisesti. On huomattava, että tavanomaisen pankkijärjestelmän puitteissa tämä ei aiheuta ongelmia.

Yleensä laittomasti vastaanotetut varat hävittäjät haluavat muuntaa suosituimmiksi bitcoineiksi. Lisäksi he lähettävät nämä rahat etunimen tilille, jolla ei ole selviä suhteita heihin. Saadut bitokot, välittäjä, muunnetaan jälleen tavalliseksi valuutaksi tai suoraan käteiseksi, minkä jälkeen ne jälleen palauttavat ne tunkeilijoille ja saavat sen prosenttiosuuden liikenteestä.

Myös Europolin johtaja ilmoitti, että huumausaineiden rikollisesta toiminnasta saadut valtavat rahastot muunnetaan myös suosituimpiin kryptovaluuttoihin. Niinpä hän valitti kaikille järjestöille, jotka vaihtavat tai käteisrahansa rahana, antamaan kattavaa apua lainvalvontaviranomaisille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti