Eurooppalaiset autonvalmistajat pelkäävät "kovan" Ison-Britannian poistumisen EU: sta seurauksia

23.09.2019

Tällä kertaa EU: n autoteollisuusyritysten edustajat puhuivat selvästi Ison-Britannian vetäytymisestä Euroopan unionista allekirjoittamatta vastaavaa sopimusta. Bloombergissa julkaistun lausunnon mukaan Britannian hallituksen tällainen muutos johtaa melko vaikeisiin seurauksiin koko autoteollisuudelle.

Julkaisun mukaan Mike Hawes, joka johtaa Ison-Britannian autonvalmistajien yhteiskuntaa, jos sopimusta ei allekirjoiteta, voi siitä aiheutua merkittäviä vahinkoja kaikille teollisuuden edustajille, koska se on tuhoisa, etenkin kilpailun kannalta. On syytä huomata, että yli kaksi tusinaa autokaupassa mukana olevaa ryhmää liittyi autonvalmistajien yhteiskunnan päällikön kutsuun. Heidän päätavoite on yhdistyä työskennelläkseen yhdessä estääkseen "kovan" Brexit-variantin.

Samaan aikaan tässä skenaariossa oleva uhka on melko vakava ja sillä on kauaskantoisia seurauksia. Muista, että tarvittavien tavaroiden toimittajien välisen yhteistyön luomiseksi kesti useita vuosikymmeniä. Tämän lisäksi kaikki tavarat ovat toistaiseksi olleet täysin vapaita liikkua alueen sisällä tuntematta mitään komplikaatioita. Nyt on kuitenkin olemassa uhka, joka voi aiheuttaa Ison-Britannian jyrkän vetäytymisen Kansainyhteisöstä. Ensinnäkin tavaroiden ja komponenttien esteetön toimitus rikotaan, mikä itsessään vaikuttaa kielteisesti monien yritysten työhön. Talousasiantuntijoiden mukaan yksinkertainen kasvi, vain yhden minuutin ajan, tuo hänelle noin 50 tuhannen punnan vaurioita.

Toinen kielteinen seuraus Ison-Britannian poistumisesta EU: sta on, että sen valmistajat menettävät pääsyään osallistumaan eurooppalaisten yritysten toteuttamiin kauppatapahtumiin. Siksi ne peruuttavat automaattisesti kaikki kaupan suosimukset, jotka ne lähettivät kauppoja tehdessään, sekä eurooppalaisten kumppaneiden että Etelä-Afrikan, Japanin, Etelä-Korean ja Turkin yritysten kanssa. Samanaikaisesti heidän on vielä maksettava Maailman kauppajärjestön sääntöjen mukaiset kaupan tullit. Ja tämä johtaa varmasti siihen, että brittiläisten yritysten on käytettävä vielä 5,7 miljardia euroa lisää.

Asiantuntijoiden mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan autovalmistajat ovat toistaiseksi kokeneet omia, ei parhaimpien aikojen parhaita, mutta tämä vaihe voi osoittautua teollisuudelle kohtalokkaana. Viimeisimpien tietojen mukaan maan yritysten autojen tuotanto on nyt laskenut yli 14 kuukautta. Asiantuntijat painottivat, että tällaista tuotannon laskua ei ole havaittu viimeisen 18 vuoden aikana. Tämän lisäksi nousi esiin lisätekijöitä, joilla oli kielteinen vaikutus autojen myyntiin EU: ssa. Ensinnäkin dieselmoottoreilla varustettujen autojen kysyntä on vähentynyt, koska viime aikoina EU-maissa on otettu käyttöön joitain rajoituksia tämän luokan ajoneuvoille. Lisäksi Kiinan markkinat ovat viime vuosina lopettaneet saman määrän uusien autojen hankkimista, ja tosiasiassa se on ylivoimaisesti suurin kaikista ostajista maailmassa.

Ilmeisesti kiinnittäen huomiota vallitsevaan epäsuotuisaan tilanteeseen sijoittajat vähensivät merkittävästi myös teollisuuden rahoitusvirtaa pelkääessään investointeja riskialttiisiin yrityksiin. Tämän seurauksena rahoitus laski ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yli 70 prosenttia. Kuten voidaan olettaa, juuri Yhdistyneen kuningaskunnan tulevan “kovan” variantin uhalla oli vaikutus tähän prosessiin.

Siihen mennessä brittiläiset autovalmistajat varoittivat, että heidät pakotettiin siirtämään tuotantonsa Manner-Eurooppaan. Ja ensimmäisenä tuloksena japanilainen yritys Nissan Motor päätti luopua maastoautojensa tuotannosta Sunderlandin tehtaalla. Syynä tähän päätökseen nimitettiin epävarmuus, joka syntyi Britannian vetäytyessä Euroopan unionista tilanteeseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti