Eurooppa keskustelee yhtenäisen talousarvion näkymistä

12.11.2017

EU-maiden edustajat keskustelivat lämpimästi yhdentyyppisen eurooppalaisen valuutan käyttöön osallistuvien osallistujien tiukimman integraation mahdollisuudesta. Heidän vankan vakaumuksensa mukaan yksittäisten maiden suvereeniin kriisiin liittyvät tilanteet olisi estettävä.

Puolestaan edustajat Euroopan keskuspankin, sekä keskuksen, mukana finanssikriisitilanteissa olivat tukemaan aloitetta luoda erityinen budjetti, jolla olisi mahdollista tarjota kohdennettua taloudellista tukea maille, jotka joutuvat vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

Ensimmäinen, joka aktiivisesti ilmaisi tukensa tälle ajatukselle, oli ranskalainen presidentti Emmanuel Macron. Tämän rahoituksellisen uuden kasvun aloittajien suunnitelmien mukaan tähän budjettiin kertyy satoja miljardeja euroja, jotka kertyvät erityisestä uudesta verosta saatavien tulojen vuoksi. Noin noin, Ranskan presidentti ilmaisi näkemyksensä tästä ehdotuksesta.

On huomattava, että tällä hetkellä Euroopan unionin alueella on jo yksi yleinen talousarvio, jonka tarkoituksena on rahoittaa maatalousalan hankkeita tai poistaa sosiaaliset vaikeudet.

Hänen puolestaan rouva Merkel, joka toimi Saksan liittokansleri, samalla tukemaan tällaista aloitetta, puhuu se, että koko budjetin, eivät olleet suuria, koska on olemassa riski, että tason alentamiseksi vastuu ja velka voi kasvaa keskuudessa joissakin maissa hyvin nopeasti.

Mutta edustajat Suomessa, ja kaikki kieltäytyi tukea aloitetta, selittää hänen asemansa, että aluksi, tässä tapauksessa, on tarpeen ottaa käyttöön Euroopan unionissa virkaan valtiovarainministeri. Huolimatta siitä, että entinen aikakausi, suomalainen puolue katsoi aina takaisin Saksan päätöksiin ja toimiin tällä kertaa, sen edustajat ottivat kova asenne. Suomen edustajien sanojen mukaan tässä maakunnassa pidetyssä kokouksessa ei haluta tukea yksittäisen talousarvion luomista euroalueen maille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti