Eurooppa kannattaa valmistautua uuteen kriisiin

24.11.2018

Analyytikot ovat vakuuttuneita siitä, että Euroopan unionin olisi valmistauduttava lähitulevaisuudessa uuden rahoitus- ja talouskriisin käynnistämiseen, joka heidän mielestään on jo myöhässä. Vaikka Euroopan hallinnon virkamiehet olivat ylpeitä siitä, miten he onnistuivat ratkaisemaan ongelman Kreikan talouden kanssa, tällä hetkellä hyvin epämieluisat prosessit alkoivat tapahtua Italiassa. Huolimatta siitä, että Euroopan komission edustajat toistuvasti esittivät vaatimuksia Italian viranomaisille, jotka ovat liian populismia vastaan, eivätkä pysähdy siellä. Euroopan komission jäsenet ovat jo osoittaneet roomalaiselle hallitukselle monta kertaa, että he käyttävät liikaa budjettia.

Samalla voidaan turvallisesti todeta, että roomalaiset viranomaiset ovat jo pitkän aikaa täydentäneet talousarviotaan lainan kustannuksella, mutta kuten totesi, he eivät ehdottomasti halua tehdä mitään tämän tilanteen korjaamiseksi. Lisäksi Italian hallitus on viime vuosina kasvattanut merkittävästi lainojen määrää. Lisäksi lainojen lisäksi ulkomaisen velan määrä kasvaa, mikä on jo ylittänyt 1,5 biljoonaa dollaria. Ja tässä tilanteessa ei ole selvää, millä tavoin he maksavat velkojaan Roomassa, koska ei ole paljon vaihtoehtoja, ja sijoittajat ovat jo alkaneet huolestua.

Ei ole tarpeetonta muistaa, että Italian taloudelliset ongelmat eivät alkaneet eilen vaan myös 80- ja 90-luvuilla. Maan ulkomaanvelka oli jo tuolloin 90% BKT: stä, mikä itsessään on melko vakava indikaattori. Kun virallinen Rooma allekirjoitti sopimuksen Euroopan unionin kanssa, jossa hän lupasi ylittää julkisen velan määrän, joka ylittää 60 prosenttia BKT: stä, hän ei kyennyt täyttämään sitoumuksiaan. Samaan aikaan tämä indikaattori on jo saavuttanut 131,8 prosenttia BKT: stä. Niinpä Italian taloutta, joka ohitettiin näiden tietojen mukaan, jopa Yhdysvallat, jossa velan määrä on 105,4 prosenttia BKT: stä.

Analyytikoiden on puolestaan mainittava, mistä syystä nykyisen tilanteen syyt on todettava, että maassa on merkittäviä ongelmia korruption osassa ja valtion omistamien yritysten osuus on liian suuri taloudelle. Lisäksi huomautetaan erikseen, että maan infrastruktuuri on liian kulunut, mikä on ollut toistaiseksi toivotonta vanhentuneita. Niinpä Italian markkinoiden tutkimisen jälkeen ulkomaiset sijoittajat halusivat ohittaa sen, koska se ei ollut luovuutta.

Tässä asiassa on erillinen asema ammattiyhdistyksissä, joilla on huomattava vaikutusvalta tässä maassa. Yleensä he taistelevat työntekijöiden oikeuksista ja varmistavat heidän palkkansa olevan korkealla. Näin ollen yritysten omistajat, jotka eivät halua joutua maksamaan liian suuria henkilöstökustannuksia, haluavat siirtää tuotantotilojaan sellaisten valtioiden alueelle, jossa he eivät joutuisi vastaamaan samankaltaiseen tilanteeseen. Näin ollen huomattava määrä italialaisia jää täysin työhön. Lisäksi leirissä on erittäin korkea verotus, ja virkamiesten ja virkamiesten palkat ovat kohtuuttoman korkealla tasolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti