Eurooppa, joka seuraa Venäjän esimerkkiä, aikoo luopua dollarista

27.12.2018

Ei niin kauan sitten, Euroopan komission johtajien edustajat totesivat, että on aika lisätä Euroopan valuutan vaikutusta kansainvälisillä markkinoilla. Ensinnäkin euroa käytetään siihen, että EU-mailla on mahdollisuus ostaa energiaa sen kautta. Ei olisi tarpeetonta huomata, että tähän asti Vanhan maailman valtiot joutuivat maksamaan siitä yksinomaan dollareina. Samalla Euroopan virkamiehet ovat täynnä pelkoja siitä, että heidän aloitteestaan ei aiheudu oikeaa hyväksyntää virallisessa Washingtonissa, ja sieltä voi seurata vihaisia varoituksia.

Samaan aikaan, Euroopan unioni, ei ole mitään muuta jäljellä, kun otetaan huomioon Yhdysvaltojen ylimielinen käyttäytyminen ulkopolitiikassa ja omien pelkojensa voittaminen, hän yrittää päästä pois dollarin sanelusta. Tätä varten on jo ensimmäisiä esimerkkejä: Venäjä ja Kiina ovat myös ottaneet luottavaisia toimia tässä asiassa. On syytä huomata, että Bryssel on jo esittänyt äskettäin kehitetyt toimenpiteet, jotka muuttivat merkittävästi euron asemaa maailmanmarkkinoilla ja antoivat sille enemmän riippumattomuutta. Tätä tarkoitusta varten saatiin useita rakentavia ehdotuksia, joissa ehdotettiin panostusta rahaliittojen ja talousliittojen muodostamiseen. Lisäksi todettiin, että on korkea aika lopettaa eurooppalaisten pankkien liiton perustaminen.

Lisäksi EU-maat ovat saaneet ehdotuksen tehostaa ponnistelujaan yhtenäisen eurorahoituksen luomiseksi. Tätä varten on tarpeen tehdä enemmän ponnisteluja omasta valuuttansa luopumisesta siirtymällä täysin euroon. Lisäksi keskusteltiin aloitteista, joiden avulla voidaan tehdä keskinäisiä ratkaisuja EU: n ulkopuolisten maiden kanssa.

Ensinnäkin Euroopan komission tärkeimpien ehdotusten joukossa on se, että dollarin kieltäytyminen valuutaksi laskettaessa energiaa, ulkomaankaupassa, ehdotetaan Euroopan valuutan etujen edistämistä. Tällä hetkellä kaikkien EU-maiden on maksettava ostetuista energialähteistä yksinomaan dollareina. Näin ollen tämän alueen kumulatiivinen liikevaihto on noin 342 miljardia dollaria, ja Euroopan hallituksen jäsenet luottavat siihen, että jos hylkäämme tällaisen järjestelmän ja aloitamme keskinäiset maksut eurooppalaisessa valuutassa, suurin osa kustannuksista pienenee merkittävästi.

Jälleen kerran korostettiin erikseen, että kieltäytyminen laskemasta ulkomaanmarkkinoilla Yhdysvaltain dollareissa takaisi EU: n eri Washingtonin määräämistä seuraamuksista Nord Stream - 2: n esimerkkiä noudattaen. Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että Euroopan maat harjoittavat aktiivista talouspolitiikkaa, ja siksi he tarvitsevat täydellistä luottamusta siihen, että mikään ei voi häiritä strategisten yhteistyösuunnitelmien toteuttamista sellaisten valtioiden kuin Iranin, Kiinan, Venäjän ja muiden kanssa. Työ on jo meneillään sellaisten mekanismien luomisessa, jotka mahdollistavat keskinäiset sovitukset Iranin kanssa ohittaen Yhdysvaltojen pakotteet.

Liian itsevarma ja ilkeä tyyli, jolla Yhdysvallat on tottunut toimimaan maailman näyttämöllä, on lopulta aiheuttanut huomattavan osan maista ajattelemaan täysin dollarin hylkäämistä. Koska Yhdysvallat pystyy puuttumaan eniten epämiellyttävällä tavalla minkä tahansa valtion kaupallisessa kaupassa ja estämään sen toteuttamisen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti