Euroopassa he keksivät keinon kiertää Yhdysvaltain pakotteita

11.09.2018

Viime aikoina eurooppalaiset asiantuntijat taloussuhteissa päättivät, että on aika vaihtaa jotain ja kehittää oma maksujärjestelmä. Tähän päätökseen heitä kannustettiin Yhdysvaltojen pakotuspolitiikasta, mikä vaikuttaa kielteisesti kaikkien Euroopan kansantalouden maiden talouteen.

Rahoitustoiminnan uusien välineiden käyttöönotto on erinomainen vaihtoehto nykyiselle sähköisen rahansiirron järjestelmälle. Eurooppalaiset virkamiehet ovat vakuuttuneita siitä, että tätä työkalua käytetään vapaaehtoisesti sekä liike-elämän edustajien että tavallisten kansalaisten keskuudessa. Yhdysvaltojen presidentin hallinnossa tällaisia hankkeita ei kuitenkaan näe tällaisella optimismilla, vaan paljon on pyritty pakottamaan eurooppalaiset luopumaan suunnitelmistaan. Argumentteina ovat amerikkalainen puolue, joka yhä useammin turvautuu uhkiin ja pelottaviin seuraamuksiin sekä Yhdysvalloissa toimivien pankkien että yksittäisten pankkien johtajien kanssa. Washingtonin mukaan kenelläkään ei ole oikeutta loukata Yhdysvaltain presidentin hallinnollista seuraamusjärjestelmää.

On syytä panna merkille, että äskettäin Euroopan unionissa toimivat amerikkalainen diplomatian edustajat ovat herättäneet voimakkaasti aktiviteettiaan yrittäen auttaa yrityksiä osallistumaan erilaisiin liiketoimintaprojekteihin Iranin kanssa. Kuten Trumpin hallinto on ilmoittanut, amerikkalainen puolue tarjoaa kaiken mahdollisen avun etsimään vaihtoehtoisia Iranin markkinoita, jotta yritykset pystyvät korvaamaan aiheutuneet menetykset. Samalla on huomattava, että tähän mennessä pakotteiden Yhdysvaltain hallitus Irania on arka asia, joka estää täyden suhteita Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten kumppanien kanssa.

Se ei ole yllätys on se, että Trump hallinto melko kielteisesti koettu kaikki pyrkimykset eurooppalaisten liittolaisten osoittaa pienintäkään itsenäisyyttä. Näin ollen Valkoinen talo yrittää estää yritystä heikentää Yhdysvaltain nykyisen presidentin ulkopoliittista kurssia. Hänen mielestään eurooppalaiset yksinkertaisesti jättävät huomiotta Iranin ydinohjelman aiheuttaman uhan. Washingtonin mukaan Iranin on pakotettava Iranin hylkäämään ajatuksensa yhdeksi lähestymistavaksi soveltamalla seuraamuksia eri aloilla.

Ensimmäinen asia, jota kutsutaan ulkomailta, on poistaa Iran irti kansainvälisestä maksujärjestelmästä (SWIFT). Ja ne maat, jotka uskaltavat tottelematta ja jatkavat kauppaa tämän maan kanssa, joutuvat itse rangaistaan. Useat johtavat Euroopan maat puolestaan vetosivat Yhdysvaltojen viranomaisiin vetoamalla siihen, ettei Iranista pidä irti mahdollisuudesta käyttää maksujärjestelmää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti