Euroopan unioni yrittää päästä pois dollarista

10.09.2018

Euroopan unionin poliittinen beau monde keskustelee parhaillaan sellaisten keinojen olemassaolosta, jotka auttoivat neutralisoimaan dollarin hegemoniaa. Eurooppalaisten poliitikkojen tyytymättömyyden syy oli Yhdysvaltojen hallituksen epäilemättä rangaistuspolitiikka.

Joidenkin taloudellisten kommentaattoreiden mukaan Yhdysvaltojen ja Euroopan poliittisten edustajien välillä on merkittäviä eroja. Tämä tilanne ilmenee melko kauniisti Saksan ja Ranskan virkamiesten yrityksissä löytämään keino päästä eroon niiden maiden talouksien riippuvuudesta, jotta Yhdysvaltojen antamat sanat poistettaisiin. Lisäksi julkaisussa Foreign Polisy, joka muistuttaa edelleen monia eurooppalaisten virkamiesten lausuntoja, että on aika löytää Euroopalle todellinen taloudellinen ja taloudellinen riippumattomuus. Erityisesti Saksan ulkoministeriön johtavan Heiko Maasin mukaan todellisen taloudellisen itsenäisyyden hankkiminen antaa heille mahdollisuuden toteuttaa riippumaton ulko- ja sisäpolitiikka.

Samaan aikaan Ranskan finanssitoimiston edustaja Bruno Le Mera ilmaisi lähes samanlaisen näkemyksen saksalaisen ministerin sanoista. Ratkaisuna ratkaisuna Ranskan valtiovarainministeri ehdotti sellaisten rahoitusvälineiden luomista, joilla on kaikki merkitykset riippumattomuudesta ulkoisista häiriöistä. Hänen mukaansa vain tällaiset toimenpiteet antavat EU: lle mahdollisuuden panna täytäntöön täysin suvereenin politiikan, eikä jäämään Yhdysvaltojen vasallin rooliin. Ensimmäisenä askeleena oli kehittää oma sähköinen maksujärjestelmä, joka olisi nykyään arvokas vaihtoehto.

Lisäksi kannattaa ajatella Euroopan valuutan arvostusta maailmanmarkkinoilla. Samanaikaisesti oli puhelu, jossa todettiin tarve luoda erityinen rahasto, jonka avulla voitaisiin työskennellä sellaisten maiden kanssa, joilla on taloudellisia seuraamuksia. Julkaisu toteaa, että Kiina, Venezuela ja Venäjä ovat jo käsitelleet tällaisia asioita. Nyt on aika olla tärkeimpiä Yhdysvaltojen liittolaisia, ajattelemaan tieltä ulos sanelusta. USA: n hallituksen, Washingtonin ja Brysselin välisten toimien yhteydessä syntyi yhä enemmän erimielisyyksiä erityisesti metallurgisten tuotteiden uusien tullien käyttöönotossa. Lisäksi Eurooppa ei ole samaa mieltä Yhdysvaltojen Iranin kanssa harjoittamasta politiikasta, joka johti siihen, että Euroopan puolelta on tehty joitain lainsäädännöllisiä muutoksia, jotka koskevat tätä valtiota ja sen ydinohjelmaa, mikä on aiheuttanut ristiriitoja liittolaisten kesken.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti