Euroopan unioni on valmis hakemaan maahanmuuttajien virtaa

17.09.2017

Äskettäin saksalainen Deutsche Welle -järjestö, Pariisissa pidetyssä huippukokouksessa, totesi, että sen osanottajat osoittivat harvoin yksimielisyyttä asioista, jotka koskivat Afrikan maiden maahanmuuttajien virtaa. Yhdessä äänessä kaikkien tässä kokouksessa mukana olleiden valtioiden edustajat ilmaisivat terävän kannan tähän kysymykseen, mikä viittaa siihen, että tämä virta pysäytetään välittömästi. Lisäksi osallistujien yksimielisyys, joka vaatii aina huomattavan määrän rahaa, ratkaisee tämän ongelman.

Tässä tapauksessa älä unohda, että tämän huippukokouksen osallistujat, jotka tulivat molemmista Euroopan maista ja Afrikasta, keskustelivat yli kaksisataa tuhansien ihmisten kohtalosta. Nämä ihmiset jättivät kotinsa ja odottavat lähetettävän Eurooppaan, koska he ovat eri siirtopisteissä. Nykyisestä tilanteesta alkaen uusi ranskalainen presidentti yrittää toimia ennakkoluulottomana, ja vaatii uuden maahanmuuttajien politiikan luomista.

Niinpä enemmistö huippukokouksen osanottajista puhui puolestaan pakolaisten käyttämien reittien sulkemisesta ja yrittäessään pitää ne Afrikan mantereella. Lisäksi ihmisille on selitettävä, että heillä ei ole lainkaan mahdollisuuksia päästä asumaan Eurooppaan, jolla on oikeudellinen asema.

Samalla on syytä huomata, että asenne tähän ongelmaan on muuttunut dramaattisesti EU: ssa. Jotkut maat, kuten Italia, tekevät Libyan viranomaisten kanssa sopimuksia, joiden mukaan he hakevat pakolaisia suoraan merelle ja palauttavat heidät takaisin Libyaan. Samalla on tunnustettava, että eurooppalaisten virkamiesten toimet alkoivat saada heille ensimmäiset myönteiset tulokset ja että maahanmuuttajien määrä väheni nopeasti lyhyessä ajassa. Tästä syystä huippukokouksen osanottajat ilmaisivat haluavansa pakolaisten pääsemättä Välimerelle, mutta tämä edellyttää keskitettyä lähestymistapaa. Ja täällä on ratkaistava vakavasti näiden aloitteiden määrärahoja koskevat kysymykset.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti