Euroopan unioni aloitti perusteellisen taistelun muovijätteitä vastaan

16.01.2018

Tähän mennessä yksi ongelma on muuttunut näkyvästi ympäristön tilasta. Tässä tapauksessa puhumme muovijätteistä, joita viime aikoina voit tavata kaikkialla planeetalla, jopa poissa kodeista. Joet ja mereet putoavat muovituotteet muodostavat merkittävän uhan eläinmaailman monipuolisimmille edustajille ja lähinnä merielämälle. Se ei tule yllätyksenä kenellekään, että tämä roskat, jotka putoavat veteen, aiheuttavat merinisäkkäiden ja lintujen kuoleman.

Näin ollen tällainen ilmiö ei voinut sivuuttaa yleisöä ja vaatii, että hätätoimenpiteet toteutettaisiin jonkin verran nykyiseen tilanteeseen. Viitaten tähän, Euroopan unionin johdon edustajat esittivät ehdotuksen, jossa he esittivät näkemyksiään ja tapojaan ratkaista tämä ongelma. Joten tästä lähtien voidaan kohtuudella uskoa, että muovijätteen torjunta on maailmanlaajuista.

Euroopan komission edustajien ensimmäinen aloite oli tietenkin taloudellinen perusta. Ensinnäkin ehdotetaan yritysten edustajien motivaation lisäämistä muovituotteiden toissijaiseen jalostukseen. Toinen vaihtoehto, radikaali, on lopettaa kokonaan muovista valmistettujen kertakäyttötuotteiden käyttö. Euroopan komissio toivoo, että tällä tavoin voidaan minimoida näiden tavaroiden kulutus tai jopa kieltää ne kokonaan.

Lisäksi eräät asiantuntijat ehdottivat muovista valmistettujen tavaroiden määräämistä erityisestä verosta. On huomattava, että kaikki nämä päätökset on tehty kirjaimellisesti näinä päivinä, jolloin Strasbourgissa kokoontuneet asiantuntijat kehittivät erilaisia lähestymistapoja tähän ongelmaan.

Kerran meressä muoviset roskat, jotka kertyvät suuria määriä, aiheuttavat suuren määrän meren elämää ja lintuja. Lisäksi äskettäin kalastajat kärsivät valtavia tappiota nykytilanteen yhteydessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti