Euroopan unioni aikoo antaa Suomen ns "taloudellinen joustavuus"

30.05.2017

Kahdentenakymmenentenäkolmantena päivänä toukokuuta, Euroopan komissio taloudellisissa asioissa tutkinut Suomen toimittamien tietojen ja suotuisasti reagoinut toimiin maan sisällä, jolla pyritään vahvistamaan talouskasvua ja parantaa tilannetta yhä julkista velkaa.

Euroopan komissio on tehnyt useita suosituksia Suomen ja myöhemmin suostui antamaan valtion ns "taloudellista joustavuutta", joka vaaditaan saavuttamaan vaadittu suorituskyky velkaa. Samanlainen päätös tehtiin perusteella vaikuttava joukko uudistuksia tarvitaan suorittaa turvallisen elpymisen normaalin kassavarojen maan.

Mukaan YLE, tämä tarkoittaa sitä, että EU on sopinut olla soveltamatta kurinpidollisia toimenpiteitä Suomessa, koska suuri ero suhde velan ja BKT. Tämä suhde pyrkii varmistamaan, että tavoittaa lähes kuusikymmentä viisi prosenttia, vastoin perusperiaatteita taloudellisia EU. Lisäksi arviointiin tilasta maassa, Euroopan komissio on päättänyt, että Suomessa pidetään täysin velvoitteidensa täyttämiseksi, jonka sääntöjen asetetaan samat kaikissa maissa Euroopan unionin.

Siinä Suomen velka ylittää kuusikymmentä prosenttia viime tilannearvion komission määritettiin BKT - raja, joka on asetettu tahansa ja kaikissa Euroopan unionin maissa. Tämä raja on asetettu asiakirjan "sopimus EU vakautta ja kasvua", laadittu yhdenmukaistamiseksi nykyisiä rahoituksen maiden tilanteesta EU-jäsenyyden, ja sen on noudatettava kaikkia unionin maissa. On myös huomattava, että ensimmäistä kertaa Suomessa on ylittänyt tietyn linjan vuonna 2014.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti