Euroopan pankit etsivät uutta keidas

08.10.2018

Rahoitusasiantuntijat huomauttavat, että Saksan Frankfurt am Mainin kaupunki on viime vuosina tullut suosituin paikka, jossa Iso-Britanniasta lähtevät rahoituslaitokset haluavat rekisteröityä. Tämä päätös johtui siitä, että Ison-Britannian hallitus teki lopullisen päätöksen vetäytyä Euroopan unionista.

On huomattava, että toiseksi pankkien keskuudessa Pariisi sijaitsee, mutta saksalainen kaupunki on yhä selvempi johtaja tässä suhteessa. Vain viime vuonna Frankfurtissa oli noin 10 brittiläistä pankkia, jotka toimivat Lontoossa. Ja jos katsomme Misty Albionin jäljellä olevien rahoituslaitosten kokonaismäärää, niin se on jo noin 25 pankkia.

Samaan aikaan enintään kahdeksan pankkia siirtyi pysyväksi rekisteröintipaikaksi Pariisissa samana ajanjaksona. Asiantuntijat uskovat, että Frankfurtin infrastruktuuri on parhaiten valmistautunut suurten rahoituslaitosten toimintaan. Lisäksi liiketoimintaympäristö tällä alueella on helpompaa tuottavassa työssä, asiantuntijat sanovat. Ensinnäkin meidän ei pidä unohtaa, että tässä kaupungissa, Euroopan keskuspankin päämaja ei vain ratkaistu. Lisäksi tässä toimivat mantereen suurimmat kauppamarkkinat ja EU: n vakuutusalan sääntelyviranomainen. Tämän lisäksi omat pankit ovat toimineet tässä kaupungissa jo usean vuoden ajan ja ovat vakiinnuttaneet asemansa.

Toimittajat Angela Merkel ilmoittivat lämpimästi tukevansa ajatusta Frankkurt-on-Mainin kääntämisestä koko Euroopan mantereelle. Hän ei ole ainoa, joka näkee tämän suurena tulevaisuutena, sillä jopa Ranskan presidentti puhui tällaisen ajatuksen tuella.

On tärkeää huomata, että päätös, jonka pankkien on lähdettävä Britannian saarelta, tuli lähes välittömästi, koska se sai tietää Brexit-kansanäänestyksen tuloksista. Syy tähän oli eurooppalaisen lainsäädännön finanssi, joka kieltää ehdottomasti luvan myöntämisen laitoksille, jotka eivät ole virallisesti rekisteröityjä Euroopan unionin alueella. Niinpä Britanniassa toimivat pankit eivät olleet muuta vaihtoehtoa kuin jättää asuttu saari ja siirtyä mantereelle voidakseen jatkaa Commonwealth-yhtiöiden työskentelyä oikeudellisista syistä.

Toisaalta neuvottelut itse Yhdistyneestä kuningaskunnasta Euroopan unionista vapauttamiseen liittyvistä menettelyistä ovat tänään melko paljon kuulemisia, jotka vaikuttavat monenlaisiin kysymyksiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti