Euroopan lainvalvontaviranomaiset pidättivät hakkerit, jotka varastivat pankkeja 1 000 000 euroa

24.04.2018

Kahden tusinan verran hyökkääjän onnistunut pidättäminen johti suuren mittakaavan erikoistoimintaan, joka toteutettiin kahden vuoden ajan. Samanaikaisesti on syytä huomata, että operaatio toteutti poliisi ja muut rikollisjärjestöt Italiassa ja Romaniassa.

Radio Liberty -raporttien mukaan joukko tietoverkkorikollisia, joilla on selkeä organisaatiorakenne, pidätettiin Euroopan unionin alueella. Useiden vuosien ajan tämä hakkeriryhmä metsästää pankkitietoja, kehittää ja käyttää phishing sivustoja. Laittoman toiminnan seurauksena tunkeilijat onnistuivat varastamaan noin miljoona euroa pankilta.

Puolestaan alueella sijaitsevat Euroopan unionin lehdistöpalvelu Eurojust koordinoi oikeuslaitoksen, hän sanoi, että huijarit lähettävät saastuneita tiedostoja sähköpostiin pankit selvittää niistä yksityiskohdista. Tämän jälkeen hakkerit hakkeroivat tiettyjä romaniassa ja Italiassa sijaitsevien pankkien tilejä yksinkertaisen manipulaation avulla ja omaksivat rahat niille.

Kuten lainvalvontaviranomaisten lehdistötilaisuudessa kerrottiin, rikollisten, poliisien ja muiden erikoisrakenteiden työntekijöiden saamiseksi, heidän oli kulutettava vähintään kaksi vuotta. Menestyksekkäämpää työtä varten päätettiin yhdistää italialaisten ja romanialaisten tutkijoiden toimet sekä houkutella asiantuntijoita kummankin maan rikosten vastaisista rakenteista. Kuten raportoitu edustus työryhmässä, osallistumisesta pyyntiin verkkorikollisille yhteisiä toimia, jolloin työntekijät osallistuvat turvatoimet, lähes samanaikaisesti, suorittaa pidätys 11 rikollisia Italiassa ja 9 ryhmän jäsenet on pidätetty Romaniassa. Tutkimuksen alustavien arvioiden mukaan pankkiin kohdistuva vahinko on enintään miljoona euroa.

Raportin mukaan oikeusministeriön EU, lainvalvonta, tuotti noin 9 operatiivisen toiminnan muodossa haut asuinpaikka hakkereita, tutkia sisältöä heidän tietokoneensa. Siten korruptoituneet asiakirjat, huumeet ja atk-laitteet tulivat tutkinnan kohteeksi. Heidän toiminnansa ansiosta hakkerit onnistuivat sen vuoksi, että heidän virustorjuntaohjelmansa tartunnan saaneet sähköpostit lähetettiin veroviranomaisten puolesta. Niinpä lainvalvontaviranomaisten päätehtävä oli tunnistaa välineet, joilla petokset suorittivat laittoman toiminnan.

Molempien maiden lainvalvontaviranomaisten edustajat havaitsivat tässä vaiheessa yksityiskohtaisen tutkimuksen rikollisten etsinnöistä takavarikoiduista asiakirjoista. Aineiston tutkimisen tarkoituksena on ennen kaikkea tunnistaa niiden toimintaan osallistuvien ihmisten ja organisaatioiden ympyrä sekä tunnistaa tilit, joista rikolliset piilottavat varastetut tavarat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti