Euroopan komissio on kritisoinut joidenkin maiden veropolitiikkaa

10.03.2018

Kuten kävi ilmi, Euroopan komissiolta jyrkästi kritisoitiin useiden Euroopan maiden veropolitiikkaa. Eurooppalaisten virkamiesten vakaumuksen mukaan lainsäädännölliset normit verolainsäädännön alalla niiden alueella heikentävät terveen kilpailun perustan näiden maiden markkinoilla.

Ensinnäkin, kuten Pierre Moskosvisi totesi, nämä Euroopan unionin jäsenmaat noudattavat verolainsäädäntöä melko tiukkaa politiikkaa. Hänen mukaansa nämä maat toimivat markkinasuhteiden perusteiden vastaisesti ja tekevät sopimattomista työolosuhteista kotimarkkinoillaan. Tästä syystä koko Euroopan unionin alueen täysivaltaisen kumppanuuden perusta on vakavasti ristiriidassa. Esimerkiksi hän sanoi, että monikansallisten yhtiöiden toimistot toimivat näiden maiden alueella, joilla on verotuskoodissa säädetyt verotukselliset etuudet.

Niinpä nämä yritykset jättävät maksamatta korkeita veroja yksinkertaisesti käyttämällä heidän etujaan. Virkamiehen mukaan tällaisten yritysten toiminnat johtavat siihen, että muiden jäsenvaltioiden jäsenmaiden taloudet ovat melko merkittäviä taloudellisia rasitteita yleisen talousarvion kohdentamisen muodossa. Myös Moskosvisi korosti, että jotkut maat ovat jo pyrkineet optimoimaan verojärjestelmänsä. Hän kuitenkin huomasi, että heidän on käytettävä hieman enemmän huolenaiheita tässä asiassa.

Virallinen Bryssel on jo pitkään kerännyt paljon kysymyksiä Luxemburgille, Hollannille sekä Irlannille, vaikka äskettäin Unkari liittyi niihin. Pinnalla oli liian monia kysymyksiä, jotka vaativat kiireellisiä ratkaisuja. Tämä koskee vain taloudellisia mutta myös tiettyjä poliittisia näkökohtia, jotka vaikuttavat suoraan Euroopan unionin yleiseen hyvinvointiin. Selkeä esimerkki on Irlanti, joka on edelleen hidas keräämään noin 13 miljardin euron veronmaksut Applelta. Kuten tiedätte, EU: n jäsenmaiden Euroopan maiden edustajat ovat viime vuoden lopulla julkaisseet ja hyväksyneet niin kutsutun "mustan listan" maista, joiden palveluita monet yritykset ja yksityishenkilöt käyttävät helposti, jotta heidän verotulojaan voitaisiin kätkeä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti