Euroalueen talous tarvitsee kiireesti uudistuksia

03.12.2017

Viime vuosikymmenellä Euroopan unioni joutui kestämään todella vaikean ajan, mutta tällä hetkellä talous alkoi kasvaa merkittävästi ennustamalla uskomattoman kasvua. Rahoitusanalyytikot ovat taipuvaisia uskomaan, että kehitysmaissaan jo vuonna 2017 voidaan odottaa, että Euroopan maat ylittävät kilpailijat Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa talouden kasvuvauhdin suhteen. Monet asiantuntijat kuitenkin epäilevät, että vanha maailma pystyy välttämään uuden odottamattoman taloudellisen taantuman.

Kuten kävi ilmi, euroalueen kriisi heikensi huomattavasti vakaata asemaa ja vähensi BKT: tä peräti 1,4 biljoonaa euroa. Unionin syrjäseutujen valtioiden on tehtävä merkittäviä ponnisteluja saman kehitystason saavuttamiseksi. Ammattilaiset puolestaan huomauttavat, että euroalueella merkittävät vahingot johtuivat väärästä organisaatiosta, kun käteisvarat keskitettiin. Tästä huolimatta EU: n jäsenmaiden hallitusten on kuitenkin pysyttävä yksin taloudellisena ongelmana.

Näin markkinat reagoivat välittömästi tilanteeseen ja kiinnittivät huomiota valtion joukkovelkakirjalainoihin, nostavat niiden arvoa ja aiheuttavat uhkaavan tilanteen. Tämän perusteella EKP joutui tekemään aloitteen omilla käsillään ja aloittamaan aktiivisesti valtion obligaatioiden hankkimisen. Tämän askeleen ansiosta Euroopan keskuspankki onnistui neutralisoimaan vaaran ja kriisin kriittinen hetki.

Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riittäneet, koska näiden toimenpiteiden tuloksena oli korkojen jyrkkä lasku, joka johti pankkisektorin laskuun. Ja hallitusten on lisättävä budjettialijäämän suuruutta yksityisten pääomakustannusten korvaamiseksi.

Tämä ei ole koko kriisiä aiheuttava ketju, joten EU: n jäsenvaltioiden on harkittava välittömästi rahoituspolitiikan muuttamista perusteellisten uudistusten jälkeen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti