EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan on ratkaistava tietosuojaan liittyvät asiat

02.04.2018

Sekä Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksessa että Brysselissä ymmärretään, kuinka tärkeää on luotettavat luottamuksellisen tiedonsiirron lähteet. Tämä on ensisijaisesti tarpeen brittiliikkeen edustajille. Tästä huolimatta Euroopan unionista ei ole tähän mennessä annettu mitään konkreettisia takeita siitä, että tarvittavat toimenpiteet toteutetaan, jopa toteamalla, kuinka tärkeää tämä on brittiläiselle puolelle.

Samalla on syytä huomata, että EU: n lainsäädännössä on artikkeli, joka takaa kaikille kansalaisille heidän henkilökohtaisten tietojensa täydellisen loukkaamisen. Lisäksi tämä säännös takaa myös, että käyttäjä voi milloin tahansa pyytää täydellisesti poistamaan kaikki itseään tallentavat tiedot hakukoneista. Näin ollen Euroopan unionin on tehtävä erityissopimuksia sellaisten muiden maiden kanssa, jotka eivät ole sen jäseniä, jotka käsittelevät alueellaan olevien henkilötietojen siirtoa ja suojaamista.

Keskusteluja Euroopan unionin irtisanomismenettelystä neuvottelijat koskettivat myös tätä aihetta. Sitten Michel Barnier ryhmän johdossa EU totesi, että tällä hetkellä, Yhdistynyt kuningaskunta, ei ole sellaista lakia, kun niiden liitto, joka olisi täysin varmistettu säilyttämisen yleisen valvonnan alalla standardeja ja kokonaisemäksistä.

Yhdistyneen kuningaskunnan on sen vuoksi osoitettava, että sen standardit, jotka koskevat henkilötietojen suojaamista, ovat asianmukaisella tasolla ja voivat täysin täyttää EU: n vaatimukset. Lisäksi meidän on sovittava, että EU: n edustajat tekevät säännöllisiä tarkastuksia EU: n turvallisuusstandardien noudattamisen tarkastamiseksi. Samanaikaisesti brittiläisten yritysten on myös hankittava lisälupat, joiden avulla he voivat vapaasti vaihtaa tietoja Euroopan unionin alueella sijaitsevien kumppaniensa kanssa.

On syytä huomata, että Ison-Britannian hallitus vastasi melko nopeasti EU: n vetoomukseen ja jo ensimmäiset asiaa koskevat asiakirjat ovat parhaillaan parlamentin käsiteltävinä. Näin ollen täydellistä valmiutta jatkoyhteistyöhön osoitetaan ja kaikki tarvittavat toimenpiteet toteutetaan. Samaan aikaan Euroopan unioni on jo vihjannut, että se on kaukana kaikista vaatimuksista, jotka on täytettävä Britanniassa, koska sen tuotto, lisäksi liike-elämän edustajia, edellyttäen hyvin pitkä 21 kuukauden ajan, jonka avulla sopeutua uusiin työolosuhteisiin . Samalla on syytä huomata, että neuvottelujen aikana molemmat osapuolet pääsevät lähes aina yhteiseen sopimukseen turvautumatta tarpeettomiin keskusteluihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti