EU: lla ei ole tarpeeksi rahaa halvan tuulivoiman kehittämiseen

20.01.2019

Ranskassa tuulivoimaan liittyvää kehitystä ei ole toimitettu yli vuoden ajan. Samalla on syytä harkita, että tämä maa on sijoitettu johtajaksi muun muassa tällä alalla. Syy tällaiseen vetoon, asiantuntijat kutsuvat sitä tosiasiaa, että Ranskan hallituksen seinissä oli vakavia kiistoja siitä, kuka veloittaa, näiden hankkeiden valvonnan ja uusien esineiden rakentamista koskevien lupien myöntämisen.

Gilles Dickson, joka johtaa kauppayhdistystä WindEurope, kommentoi tilannetta. Hänen mukaansa hallitus ei voi yli vuoden ajan tehdä lopullista päätöstä siitä, mitä virastoa on syytä antaa tilojen rakentamisen lupien myöntämiselle tällä alueella. Siten prosessi on jäädytetty, koska tähän suuntaan ei ole edistytty, ja hankkeet, joiden olisi kehitettävä tätä alaa, eivät kehitty ilman uutta kehitystä. Hän valittaa, että hallitus ei voi tehdä yksinkertaista päätöstä, jonka avulla voidaan nimittää osasto, joka kykenee johtamaan tätä suuntausta. Siten hänen mielestään pakotettu toimettomuus olisi päättynyt.

Tuolloin Ranskan ekologian ministeriössä ne pysyvät täysin hiljaisina ja kieltäytyvät antamasta mitään kommentteja tästä asiasta. Jos kuitenkin siirrymme hallituksen kunnianhimoisiin suunnitelmiin, jotka johtuvat tuulivoimaloiden kapasiteetin huomattavasta kasvusta käytettävissä olevasta 14 GW: stä suunniteltuun 35 GW: een vuoteen 2028 mennessä, voimme päätellä, että tämä kysymys on keskustelussa.

Samaan aikaan asiantuntijat väittävät, että ilman edistyneiden teknologioiden käyttöä tuulienergian alalla samanlaisten tulosten saavuttamiseksi ei onnistu. Kuten Dickson totesi, viimeisintä kehitystä ei hyväksytä, koska heitä on pakko pitää panttivankina virkamiesten päätösten takia. Ranskan hallituksen olisi kiinnitettävä huomattavaa huomiota tähän kysymykseen, jos se haluaa pysyä edelläkävijänä uusiutuvien energialähteiden kehittämisessä. Tämän suunnan pitäisi olla strateginen maalle.

Toisen huutokaupan tulokset eivät olleet tyytyväisiä niiden tuloksiin, koska ne onnistuivat toteuttamaan lisenssit, vain 118 MW, kun taas ehdotettiin 500 MW: n hankintaa. Lisäksi vuodesta 2012 lähtien yksikään tuulivoimaloista ei ole otettu käyttöön, koska hankkeen kustannukset osoittautuivat osoittautuneena paljon kalliimpiksi kuin suunniteltu. Tämän hankkeen korkeat kustannukset eivät myöskään mahdollistaneet kilpailua markkinoilla yhtäläisin edellytyksin, ja sitten päätettiin, että tilojen rakentaminen on tarpeen jäädyttää. Näin ollen ranskalaiset joutuivat tarkistamaan omat suunnitelmansa ja vähentämään tulevaisuuden rakentamisen määrää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti