Espanjan lainvalvontaviranomaiset pidättivät hakkeri, joka ryöstettiin sataa yritystä

23.10.2018

Huelvan Espanjan kaupungin poliisiviranomaisten tiedottama paikallinen tiedotusvälineistä ilmoitti tietoverkkorikollisuutta epäiltyjen lainvalvontaviranomaisten pidättäminä miehenä osana järjestäytynyttä ihmisryhmää. Samaan aikaan on huomattava, että hyökkääjä ja hänen avustajat tekivät tietoverkkohyökkäyksiä tietokantoihin, ja heidän tavoitteenaan oli saada sähköisten pankkikorttien tiedot.

Espanjan kansallisen poliisin edustajat kertoivat toimittajille, että tätä petollisten ryhmää epäiltiin hyökkäävän yli sata yritystä. Toiminnastaan hakkerit pystyivät tarttumaan useiden miljoonien pankkikorttien tietoihin. Nämä kortit myyvät petoksia eri erikoistuneilla online-foorumeilla. Samalla kiinnitetään huomiota siihen, että rikollisryhmän asiakkaat olivat samoja hakkereita, jotka ostivat sähköisiä kortteja koskevia tietoja laittomasti käyttää niitä ilman nykyisen haltijan tietämystä.

Suosikki tapa hakkereiden hyökkäyksille oli niin kutsuttu "phishing" -palvelu, johon kuuluu sähköpostin lähettäminen, joka sisältää haittaohjelmia, jotka tunkeutuvat käyttäjän elektroniseen laitteeseen välittömästi sen avaamisen jälkeen. Näin ollen huijarit onnistuivat selvittämään paitsi tavallisten käyttäjien myös koko yrityksen kortit.

Kansallisen poliisin edustajat puolestaan kertoivat, että he ovat hyvin tietoisia tartunnan saaneesta petostajasta, joka on yksi hakkaryhmän FIN7 jäsenistä. Useimmissa tapauksissa tunkeilijoiden iskujen kohteet olivat yrityksiä, joiden toiminta-alue oli hotelli-, peli- ja ravintolatoiminta. Lisäksi on huomattava, että hakkerit ohjasivat lähes kaikkia ponnistuksiaan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa toimiville yrityksille. Ei ole tarpeetonta huomata, että vankien henkilöllisyys on jo pitkään ollut kiinnostava Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisille, jotka ovat lähettäneet Espanjan viranomaisille pyynnön luovuttamisesta. Poliisi ilmoitti, että pidätyksen aikana petostaja oli maassa lomalla.

Lisäksi Espanjan lainvalvontaviranomaiset pitivät välttämättömänä, että heidän pidättämänsä petolliset henkilöt tulevat Ukrainasta. On huomattava, että tietyn syyllisyyden taso Ukrainan alueella on viimeisen ajanjakson aikana saavuttanut uhkaava mittakaavassa. Hakkerit ovat oppineet luomaan resursseja, joiden ulkoasu on käytännössä mahdotonta erottaa todellisista. Niinpä he loivat pankkien väärennettyjä sivustoja, joissa käyttäjätietoja varastettiin.

Samaan aikaan, lähes kaikissa tietoverkkorikollisissa, amerikkalaiset toimittajat syyttävät yksimielisesti Venäjää hakkereita Yhdysvaltojen vastaisista rikoksista. Tosiasia kuitenkin osoittaa, että lähes kaikki pidätetyt petolliset olivat Ukrainasta. Yhdysvaltojen poliisin tilastoissa on hakkereitä 47 maassa toimivissa yrityksissä. Käytännöllisesti katsoen kaikki verkkorikollisuutta pidätetyt petokset syytetään suurien summien kavalluksesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti