Ensi vuonna, sosiaalisten verkkojen käydessä, nuoret tarvitsevat vanhempainlisenssin

30.09.2017

Asianomaisten organisaatioiden edustajat sanovat, että uusi sääntö, joka koskee alaikäisiä käyttäjiä, joiden ikä on 13-16 vuotta, tulee voimaan koko Euroopan unionin alueella.

Siten lähitulevaisuudessa, on tarkoitus luoda tällaisia olosuhteita, kun päästä sosiaalisen verkostoitumisen, teini on saatava lupa vanhemmiltaan, käydä näitä resursseja. Tämä on uusi lakiehdotus, jonka tarkoituksena on suojella alaikäisiltä ei-toivottua sisältöä. Sen kirjoittajat suunnittelevat, että heidän lainsäädäntöään antavat päätöslauselmansa kaikissa EU-maissa poikkeuksetta jo seuraavan vuoden tulevina vuosina.

Kirjoittajien mukaan tämän uuden lainsäädännön päätöstä olisi sovellettava kaikkiin alaikäisiin Internetin käyttäjiä, jotka eivät ole täyttäneet kuusitoista kuitenkin missä tahansa EU-valtion ja sen hallituksen harkintansa voi tehdä muutoksia tämän lainsäädännön, ja vaihtelemaan ikärajaa enintään 13 vuotta ikä.

Tärkeintä on, että valtaosa palveluista, paitsi Suomessa, myös muissa EU-maissa, puolustaa sitä, että verkon rajoitukset eivät vaikuta heidän vapauteensa ja oikeuksiinsa. Ehdotetaan siten ikärajaa, joka on asetettu korkeintaan 13 vuoteen. Tällaisten aloitteiden ansiosta tämän hankkeen luojat yrittävät suojella ensinnäkin nuoria itseään huonolaatuisilta sivustoilta.

Erityisesti vanhemmat tarvitsevat luvan siinä tapauksessa, että heidän lapsensa haluaa tutustua sisältöresursseihin, jotka keräävät erilaisia henkilötietoja, heidän vierailijoistaan ja säännöllisistä käyttäjiinsä. Tämän lain soveltamisalalla jotkin mobiilisovelluksista ja useista sosiaalisen median osuuksista laskevat.

On kuitenkin epäselvää, miten maiden internetliikennettä sääntelevät yritykset aikovat saada vanhempiensa lupia.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti