Ennusteiden mukaan asuntojen kustannukset laskevat 70 kunnassa

11.01.2018

Viime kerta, on selvää, että asuntojen kustannukset eri puolilla maata eivät ole yksitoikkoisia. Niinpä neliömetrien kustannukset eri kunnissa voivat vaihdella huomattavasti, ja viimeisen ajanjakson aikana tämä ero muuttuu yhä konkreettisemmaksi.

Jos luotat Kiinteistömaailma-kiinteistömarkkinoilla toimivan kiinteistömaailman tekemään ammatilliseen arviointiin, noin 90% suomalaisista asuu alueilla, joilla asuntojen hinnat nousevat jatkuvasti tai pysyvät ennallaan. Asuntomarkkinoita käsittelevät asiantuntijat ovat kuitenkin varsin perusteltuja, he uskovat, että ennemmin tai myöhemmin, mutta neliömetrien hinnat eri kunnissa ovat yhä erilaiset. Niinpä ennusteiden mukaan mahdollisimman lyhyessä ajassa asuntojen kustannusten ero näkyy selkeämmin.

Samanaikaisesti kiinteistömarkkinoiden asiantuntijat, jotka perustuivat omiin lähtötietoihinsa, pystyivät tekemään ennakoidun ennusteen lähitulevaisuudessa. Heidän käsityksensä talouden tämänhetkisestä tilanteesta on kyseenalaista, että asuntojen hinnat lisäävät merkittävästi kustannuksia 32 kunnassa, kun taas 70: ssä asuntojen hinnat vähenevät vähitellen.

Samaan aikaan asiantuntijat, jotka tekivät tutkimusta tästä asiasta, väittävät, että niillä alueilla, joilla asuntojen kustannukset laskevat, asuu pysyvästi 500 tuhannen asukkaan alueella. Tiedot keräsivät kiinteistötoimistoa johtava Erkki Heikinen.

Viraston johtajan mukaan paikallisviranomaisten tulisi pyrkiä luomaan näissä kunnissa ponnistuksia uusien työpaikkojen luomiseksi, mikä merkitsee välttämättä uutta pontta palvelujen alalla. Kaikki nämä ehdot, jos ne toteutetaan, johtavat varmasti siihen, että siellä on suuri mahdollisuus houkutella uusia asukkaita näille alueille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti