Eläkeläiset uhkaavat maailmantaloutta

07.05.2018

Kuten viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, eläkkeiden maksamiskustannukset kaikkialla maailmassa ylittävät maailman väestön kertymisen 28 miljardilla päivällä. Siten tutkijat tulivat pettymykselliseen lopputulokseen, jonka mukaan eläkeläiset ovat heidän olemassaolonsa vuoksi maailmanlaajuisen talouden valtavaa iskua. Nämä tutkimukset toteutti yksityisen Startforin erikoisosasto, joka harjoittaa analyyttistä ja tiedustelutoimintaa.

Sen jälkeen, kun asiantuntijat vertailivat kaikkia tutkimuksessa saatuja tietoja, he joutuivat näkemään melko surkean kuvan siitä, että maailmantalous menettää joka päivä 28 miljardia dollaria. Lisäksi asiantuntijat väittävät, että jos ne eivät jollakin tavalla vaikuta tilanteeseen, vuoteen 2050 mennessä tämän segmentin rahoituksen äkillinen puute ylittää 400 miljardin dollarin markan. On hälyttävää, että tämä indikaattori on lähes viisinkertainen maailman talouden tulojen tasoon verrattuna.

Asiantuntijoiden mukaan tämä tilanne on aivan luonnollista, koska maailmassa on kasvanut tasaisesti elinajanodote, samaan aikaan, kun taso eläkeiän, lainsäädännön tasolla, useimmissa maissa ei muutu. Täten syntyy tilanne, kun tavalliset ihmiset kuluttavat enemmän varoja kuin he ovat keränneet vanhuutensa vuoksi. Lisäksi tutkijoiden mukaan vuoteen 2050 mennessä eläkeikäisten määrä planeetalla on noin 2,1 miljardia ihmistä, mikä on kolmanneksen enemmän kuin nykyään.

Lisäksi tutkimuksessa mukana olevat asiantuntijat ovat varmoja, että työväestön määrä vähenee 2 kertaa, ja jokaiselle eläkeläiselle ei ole yhteensä 8 mutta 4 henkilöä. Samaan aikaan monissa maissa eläkejärjestelmässä on hyvin valitettavaa tilannetta. Monien valtioiden eläkesäätiön alijäämä ei periaatteessa kykene kestämään tällaista taakkaa, ja siksi on tarpeen kattaa puuttuvat määrät maan budjetista.

Joissakin maissa he kuitenkin vähitellen tietävät tilanteen vaaroista, lisäävät jatkuvasti eläkevakuutuksen kestoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti