Elektroniikkamarkkinoiden hinnat voivat nousta kesken Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset taloudelliset vastakkainasettelut

09.08.2018

Kauppasota, joka ei ole niin kauan sitten puhjennut Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä, ei tule hiljentyä. Päinvastoin, vastakkainasettelu tehostuu vain, mikä aiheuttaa suuria menetyksiä molemmille osapuolille. Kaikki alkoi siitä, että Yhdysvaltain hallitus yhtäkkiä päätti ottaa käyttöön tuontitavaroiden tuontitullit, ennen kaikkea ja Kiinasta. Siten molempien osapuolten kustannukset tavaroiden vientitoimituksista kasvoivat 16 miljardilla dollarilla.

Näin ollen Lähi-Britanniasta tulevien tavaroiden luettelon joukossa on ymmärrettävää, että elektroniikka-alan tuotteet ovat laskeneet myös uusien tariffimäärien puitteissa. Samalla on syytä huomata, että puhumalla tästä tuotesegmentistä tarkoitamme valtavaa määrää komponentteja. Ensinnäkin puhumme muistilaitteista, mikroprosessoreista ja ohjaimista. Joten tämä herättää melko selvää johtopäätöstä, että markkinat reagoivat välittömästi kaupan aiheuttamiin muutoksiin ja vastaavat varmasti kuluttajaelektroniikkatuotteiden hintojen nousuun.

Kuitenkin, älä unohda, että elektroniikkateollisuus ei ole vain Kiinassa, vaan myös monissa muissa maissa, samoin Aasian alueella. Merkittävistä maailmanmarkkinoiden tuotteiden ja komponenttien valmistajista voidaan ensinnäkin mainita sellaiset maat kuin Japani, Taiwan, Malesia, Etelä-Korea, Singapore ja Thaimaa. Siitä huolimatta tämä seikka ei ole liian auttaa lievittämään jännitystä tähän kysymykseen, koska Yhdysvallat asetti uusia tuontitullit, paitsi kiinalaisia tavaroita, vaan myös valmistettujen tuotteiden muissa maissa.

Joka tapauksessa valmistajien on reagoitava vastaavasti lisäämällä tuotteidensa kustannuksia. Lisäksi on syytä panna merkille, että Yhdysvaltojen hallitus ja sen tullialoitteilla ovat ennen kaikkea kuluttajien kotimarkkinoilla isku, sillä elektroniikan hinnat nousevat merkittävästi. Samaan aikaan tällainen mahdollisuus ei sovellu pelkästään tavallisille kansalaisille vaan myös yrityksille, jotka aiheuttavat myös lisäkustannuksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti