Deutsche Bankin johtaja kertoi, että keskuspankit ovat käyttäneet kaikki välineet kriisin estämiseksi

25.09.2019

Se voi kuulostaa surulliselta, mutta melkein kaikki maailman keskuspankit ovat käyttäneet kaikki mahdolliset välineet estääkseen maailmanlaajuisen talouskriisin. Tällä hälyttävällä varoituksella Deutsche Bankin hallitusta johtava Christian Sewing antoi varoituksen. Samalla hän painotti erityisesti, että tämä seikka on täynnä globaaleja riskejä ja haasteita koko ihmiskunnalle. Tämä viesti julkaistiin CNBC: ssä.

Tämä on Suringin lausunto, joka esitettiin seuraavassa Lontoossa pidettävässä pankkikokouksessa. Erityisesti hän korosti erikseen, että Yhdysvaltain keskuspankkijärjestelmällä eikä Euroopan unionin keskuspankilla ei ollut tehokkaita välineitä ainakin lieventääkseen prosesseja, jotka johtavat nousevaan maailmantalouden kriisiin. Hänen mukaansa kirjaimellisesti kaikki tehokkaat toimenpiteet, menetelmät ja menetelmät on käytetty loppuun, jotka aiemmin auttoivat tällaisissa tilanteissa. Lisäksi puhuja sanoi, että hän on tällä hetkellä melko perusteellisesti huolissaan Lähi-idän alueen tilanteesta. Lisäksi kaikki ei ole niin hyvää Hongkongissa. Juuri nämä geopoliittiset tekijät luovat liiallisia jännitteitä, aiheuttaen merkittäviä riskejä maailmanlaajuisille rahoitusmarkkinoille.

Lisäksi saksalaisen pankin päällikkö sanoi, että maailmalla on edessään aivan uusi haaste, jossa tapahtuu satunnaisia tapahtumia, jotka eivät salli makrotaloudellisten ennusteiden tekemistä. Siksi sekä Euroopan keskuspankin että Yhdysvaltojen keskuspankin on sovellettava kiireellisiä toimenpiteitä luottopolitiikan ja rahoitussuhteiden helpottamiseksi. Erityisesti useimpien Euroopan maiden talouden, joka on tällä hetkellä pysähtynyt, on käytettävä useita radikaaleja toimenpiteitä lainojen diskonttokorkojen tason alentamiseksi ja sen seurauksena talletusten kustannusten vähentämiseksi. Lisäksi toteutettiin toimenpiteitä valtion arvopapereiden keskitetyn oston uusimiseksi joukkovelkakirjoina. Samanaikaisesti talletusten korko on tänään negatiivinen, joka on tänään -0,5% vuodessa.

Siitä huolimatta, että kehitysmaiden hallitukset ovat ryhtyneet toimiin, finanssimarkkinoiden analyytikot eivät ole kaukana optimistisista, ja varmistavat, että nämä toimenpiteet eivät tuota odotettua vaikutusta. Nykyisen tilanteen ongelmana on, että valtion rahoitusosastot antoivat toimillaan rahaa liian halvalla ja kykenemättömän tuottamaan todellisia tuloja omistajilleen. Ehkä harvat ihmiset suostuvat sijoittamaan rahansa mihin tahansa projektiin, kun hän on varma, että ne hänelle eivät tuo käytännössä mitään. Tämän perusteella on yksinkertaisesti naiivia odottaa, että innostuneet rahoittajat, jotka eivät luota ansaitsevan voittoa, siirtyvät maailmantalouden ”kuolleesta keskustasta”. Todennäköisesti he haluavat piilottaa rahansa turvallisissa ja erittäin likvideissä varoissa odottaen sopivampaa aikaa sijoittamiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti