Crypto-kaivostyöläisille on tullut suurin uhka

07.12.2018

Jo kauan sitten Kaspersky Lab päätti järjestää konferenssin, jossa yritysasiantuntijat jakavat tutkimustiedonsa tietoturvan alalla. Esittelyn aikana asiantuntijat totesivat, että kyberavaruuden tärkein ongelma on tänään kryptoomistajien määrän merkittävä kasvu. Vain viime vuonna niiden läsnäolo kasvoi lähes kaksi kertaa, ja lähes joka kymmenes käyttäjä hyökkäsi heitä vastaan. Toiminnan laajuus huomioon ottaen tällaiset petokset ovat jo ohittaneet jopa uhkatekijät kuin kiristyneiden ohjelmien jakelu. Niinpä näiden tunkeilijoiden toiminta on kehittynyt viime vuosina suurimmaksi tietoverkkohyökkäykseksi.

Tämän vuoden aikana yrityksen työntekijät onnistuivat estämään noin 137 miljoonaa linkkiä, jotka sisälsivät haittaohjelmia, jotka saatiin käyttäjien sähköisissä laitteissa. Lisäksi petokset tartuttavat virussuunnitelmiinsa ja irrotettavaan mediaan. Viimeisimpien tietojen mukaan maailmanlaajuisesti roskapostin osuus kyberavaruudessa on 50%. Kuitenkin suhteellisen harmittomaan houkuttelevaan mainontaan näissä viesteissä löytyy usein kryptineerien suoraan tekemät postitukset.

Kaspersky Lab -asiantuntijoiden operatiivisen työn ansiosta oli mahdollista estää phishing-sivustojen pääsy tavallisiin käyttäjiin. Tunkeilijoiden suosituimmista kohteista tänä vuonna olivat pankit, joiden osuus oli noin 26 prosenttia hyökkäyksistä. Petoksentekijät eivät jättäneet huomiotta maksujärjestelmiä, joista noin 24 prosenttia murhista oli tehty, mutta kansainväliset Internet-portaalit ja sosiaaliset verkostot saivat myös hakkureilta tarkkaa huomiota.

Haittaohjelmia sisältävien viestien jakelussa petokset osoittivat ennennäkemättömän kekseliäisyyteen useilla tapoilla vaikuttaa heidän uhreihinsä siltä osin kuin he lähettivät vääriä luetteloja uusista lainsäädännöistä, jotka tulivat vasta äskettäin. Mobiililaitteiden käyttäjillä on suuri määrä hyökkäyksiä. Asiantuntijat huomauttivat, että viime kerralla huijarit alkoivat aktiivisesti lähettää haittaohjelmia sisältäviä sovelluksia.

Tämän lisäksi hyökkääjät hyödynsivät pikemminkin kriittisten valuuttojen markkinoiden avautuvan informaation hypeä. Niinpä he loivat kaksoset, jotka ovat suosittuja sähköisten lompakon käyttäjien keskuudessa. Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tulevaisuudessa uusien kryptaattoreiden määrä kasvaa ja he käyttävät uusia petostyyppejä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti