Brittiläinen pankki lanseeraa oman salausvaluutan

27.08.2019

Kirjaimellisesti viime päivinä Yhdistyneestä kuningaskunnasta on saapunut melko mielenkiintoisia uutisia, joita harvat odottivat kuulevansa. Puhumme siitä, että Englannin kansallispankki laskee liikkeeseen oman salausvaluutensa. Raportin mukaan kehittäjät kutsuivat uutta sähköistä rahaa RSCoiniksi.

Samalla suurin osa lukijoista muistaa hyvin, mitä vihaisia artikkeleita media kirjoitti bitcoinien olemassaolosta. Samalla monimuotoisimmat liittovaltion pankit ovat ilmaisseet aktiivisimman aseman digitaalisia valuuttoja vastaan. Millaista melua nousi kaikilla tasoilla yrittäessään torjua uuden markkinasegmentin syntymistä. Useimpien julkaisujen sivuilta on syytetty syytöksistä, että kryptovaluutan luojat ovat keksineet uuden tavan rahoittaa alamaailmaa kätevästi. Muut asiantuntijat väittivät kaikissa konferensseissa, että salausvaluuttamarkkinat ovat elävä esimerkki rahoituspyramidista, joka on suunniteltu houkuttelemaan rahaa tavallisilta kansalaisilta.

Kuten olosuhteet osoittavat, myös salauksen valuutta pystyi läpäisemään tämän testin, kun se oli noussut voittajaksi tässä vastakkainasettelussa. Ei ole kulunut paljon aikaa, mutta digitaalisten valuuttamarkkinat ovat osoittaneet paitsi sen elinkelpoisuuden myös kehityksen, joka houkuttelee yhä enemmän Internetin käyttäjiä. Samaan aikaan heti, kun eri maiden hallitukset aloittivat aktiivisen kamppailun kryptovaluuttamarkkinoiden kehityksestä, se alkoi osoittaa vielä suurempaa kasvua, valloittaen yhä enemmän digitaalista tilaa ympäri maailmaa. Kuten kävi ilmi, melkein kaikkien hallitusten hienoimmat taistelumenetelmät ja kryptovaluuttojen kiellot pelasivat heidän kanssaan julmaa vitsiä, ja siitä huolimatta uudet markkinat kehittyivät suoraan suhteessa virkamiesten paineen lisääntymiseen. Tällainen tilanne kehittyi, ja sata hallituksen vastaista vastustusta toimi parhaana ilmoituksena. Siten liittovaltion pankit toimivat pääasiallisena syynä salausvaluuttamarkkinoiden nopeampaan kehitykseen.

Ylimääräinen ja erittäin tehokas ajuri Bitcoinin mainostamiseen Internetissä oli rikollisrakenteiden etu, joka käytti tunnettua TOR-selainta aktiivisella kaupalla lailla kielletyllä tavaroilla. Tarkasteltuaan tätä vastakkainasettelua käyttäjät tulivat siihen johtopäätökseen, että kaikki voimarakenteet ovat käytännössä voimattomia digitaalisten valuuttatekniikoiden edessä riippumatta siitä, mihin ponnisteluihin he pyrkivät. Lisäksi kävi ilmeisenä, että jopa kaikkien heidän tietolähteidensä houkuttelemisen myötä, joita pankkiirit rahoittivat anteliaasti tavaroiden kryptovaluuttamarkkinoiden torjumiseksi, he kokivat murskaustappion, koska käyttäjien keskuudessa luottamus uuden digitaalitekniikan ja bitcoinien vahvuuteen kasvaa yhä enemmän erityisesti.

Siten suurin osa keskuspankeista ympäri maailmaa tajusi, että niiden ei pidä kuluttaa resursseja turhaan taisteluun, ja päätti osallistua itsenäisesti omien digitaalisten valuuttojensa kehittämiseen. Suurinta aktiivisuutta tähän suuntaan osoittivat Kiinan ja Ison-Britannian keskuspankit. He alkoivat lisätä investointeja omien kryptovaluuttojen luomiseen. Siksi useimmissa julkaisuissa on todennäköisesti käynyt ilmi melko yksityiskohtaisia raportteja, että äskettäin Englannin keskuspankin asiantuntijoiden ohjauksessa RSCoin-nimellä käynnistettiin pilottihanke. Lehdistöraporttien perusteella tämä innovaatio on jo alkanut työskennellä testitilassa. On myös huomattava, että uuden digitaalisen valuutan pääkehittäjinä olivat mukana asiantuntijat, kuten George Danezis ja Sarah Michaelgeon, jotka ovat melko tiiviisti mukana kryptovaluuttamarkkinoiden kehitystä koskevassa tutkimuksessa. Pätevyydestään kertoo vain se, että molemmat ovat Lontoon yliopistossa työskentelevän erityiskeskuksen työntekijöitä ja ovat käsitelleet tätä kysymystä monien vuosien ajan.

Uudella kryptovaluutalla puolestaan on perustavanlaatuisia eroja bitcoinista, joiden luoja suunnitteli puuttuvan viranomaisten valvontaan markkinoiden toiminnasta. Eli se on täysin hajautettu. Tilanne RSCoinin kanssa on kuitenkin radikaalisti päinvastainen, koska digitaalisen omaisuutensa luoneiden brittiläisten pankkiirien pääideana on, että se pysyy keskuspankin virkamiesten täydessä valvonnassa. Näin ollen kaikkiin tapahtumiin liittyvät tiedot ilman poikkeusta säilytetään Englannin keskuspankin erityisosastolla. Seuraava seikka, josta tulisi keskustella, on se, että valmistettujen digitaalisten kolikoiden määrää ei rajoiteta tiukasti, kuten bitcoinien tapauksessa. Tämän järjestelmän avulla kryptovaluutan luojat voivat tuottaa sitä niin paljon kuin nykyisellä hetkellä tarvitaan. Tämä on kuitenkin täysin perinteinen käytäntö, se uhkaa, että myös tämä kryptovaluutta tuleeSe on inflaation samoin kuin fiat-raha. Tämän lisäksi nimettömyys puuttuu kokonaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti