Britannian pankit ennakoivat asuntolainojen määrän kasvua

25.04.2018

Ison-Britannian pankkien velkojat ovat hiljattain odottaneet ja odottavat asennetta toivoen, että lähitulevaisuudessa tämä markkinaosuus laski ensimmäisen vuosineljänneksen ja lyhyen ajan kuluttua. Pankkiirillä on puolestaan syytä uskoa, että nyt on tullut aika, jolloin tilanteella on kaikki mahdollisuudet elpymiseen.

Puolestaan säädin, joka vetosi rahoituslaitoksia yrittää välttää turhia riskejä tarjoamalla kotitalousluotot ohjelmaa, huomaa, että vuodesta 2007, todettiin, kun käynnistettiin tilastoja tältä alalta että kulutusluotot, ei säädetä vakuuksien tallettamisesta, suurelta osin vähentynyt.

Kuluneen vuoden aikana tämän maan asuntomarkkinat eivät kuitenkaan kyenneet saavuttamaan kestävää kasvua, sillä kuluttajaosan painostus tässä tapauksessa oli liian suuri. Ensinnäkin tällainen tilanne johtui sellaisista tekijöistä kuin jatkuvasti kasvava inflaatio ja epävarmat tulevaisuuden taloudelliset näkymät, jotka liittyvät tulevaisuudessa Euroopan unionista. Viime aikoina palkat ovat vähentyneet merkittävästi, mikä puolestaan vaikuttaa suoraan tähän markkinasegmenttiin.

Samalla on syytä kiinnittää huomiota siihen, että asumismenot Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla, tässä vaiheessa, yövyt kaikkein minimaalinen termejä, joka on varmasti seurausta riittämättömän tehokkaan kysynnän suoraan kuluttajille. Kaikesta äskettäisestä tilanteesta huolimatta asuntomarkkinoiden asiantuntijoiden mukaan Bank of England aikoo edelleen nostaa korkoja.

Velkojat kuitenkin reagoivat tilanteeseen suoraan ilmoittaakseen, että ne ovat varsin tyytyväisiä asuntolainauksen nykyiseen korkotasoon, mikä takaa niiden saavutettavuuden. Lisäksi pankkiirit ovat toiveikkaita siitä, että hallitus ei nosta korkotasoa ainakin seuraavan vuosineljänneksen aikana, mikä voi edesauttaa elvyttämistä paitsi asuntosektorilla myös yritysasiakkaiden lainoilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti