Brexitin kohtalo on edelleen epämääräinen uusien aloitteiden keskellä

29.01.2019

Taloudellisten tarkkailijoiden mukaan brittiläisen kuningaskunnan vapauttaminen Euroopan unionista alkaa muistuttaa monisarjan melodraalia jatkuvasti muuttuvalla tontilla. Samalla on myös huomattava, että Ison-Britannian edustajat itse ovat syynä monenlaisiin viivästyksiin, jotka viivästyttävät tätä prosessia, joka on enemmän kuin sabotaasi.

Vain tästä asiasta oli puhuttava uudelleen, koska pääministerin tehtävänä oleva Theresa May sanoi, että Ison-Britannian parlamentin jäsenet kieltäytyisivät todennäköisesti tukemasta ehdotusta sopimukseksi, jonka hän esittää uudelleen. Hänen mukaansa lainsäätäjät vaativat, että ennen kuin aletaan puhua maan vetäytymisestä EU: sta, on tehtävä useita merkittäviä muutoksia. On syytä muistaa, että Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerin ehdottama asiakirja oli tervetullut yleisölle jyrkästi. Siksi parlamentin jäsenillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä siihen muutoksia, jotka voivat lykätä maan poistumista EU: sta. Lisäksi ilman tarkistuksia tilanne voi syntyä siten, että hallitus joutuu järjestämään kansanäänestyksen uudelleen.

Analyytikoiden mukaan parlamentissa kuulemistilaisuuksissa on tarkoitus harkita ainakin kahta vaihtoehtoa sopimukseen. Vasta sen jälkeen, kun lainsäätäjät onnistuvat pääsemään lopulliseen päätökseen, vain Theresa toukokuu voi jälleen kerran käydä Brysselissä, jossa yhdessä eurooppalaisten virkamiesten kanssa keskustellaan uudesta toimenpidepaketista. Koko sopimuksen kohtalo riippuu siitä, miten Euroopan parlamentin keskustelun tulos tulee olemaan, koska tilanne voi muuttua paljon monimutkaisemmaksi. Tässä tapauksessa brittiläiset parlamentin jäsenet ja hallitus joutuvat aloittamaan työnsä tähän suuntaan.

Yksi poistumisprosessia haittaavista tekijöistä on se, että Theresa Mayin hallituksella ei ole vahvoja kantoja yhteiskunnassa. Samaan aikaan Yhdistyneen kuningaskunnan tilanne vaikuttaa melko kielteisesti koko Euroopan unionin talouspolitiikkaan. Tämän vuoksi tämä ongelma on tänä päivänä tuskin tärkein EU: n avoimissa tiloissa. Samaan aikaan mantereen asukkaat alkavat ottaa vakaan näkemyksen siitä, että brittiläinen poliittinen luokka osoittaa sen heikkoutta ja tehottomuutta.

Tämän lisäksi ja itse Euroopassa mielipiteitä Britannian poistumisesta ei ole kaukana moniselitteisistä, ja monet uskovat edelleen, että olisi parempi, jos Englanti jää Euroopan unioniin. Tavalla tai toisella, mutta prosessi viivästyy, eikä ole aivan selvää, miten tämä kaikki voi loppua, tai toistuva kansanäänestys tai maa pysyy Euroopan unionissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti