Brexit uhkaa autovalmistajia

27.10.2018

Odotetaan hetkeä, jolloin eurooppalaiset virkamiehet ja brittien edustajat sopivat kaikista menettelyistä, jotka koskevat Yhdistyneen kuningaskunnan vetäytymistä EU: sta, vain pahentavat tilannetta ja pakottavat autoyritykset hermostumaan. Suuryritysten edustajat puolestaan ovat yksimielisiä siitä, että poistumismenettelyn yhteydessä olisi kehitettävä erityissopimus, jolla lievennetään tämän prosessin seurauksia. Nykyään autovalmistajilla on suuria toiveita neuvottelijoilleen, kehottaen heitä puristamaan teräviä kulmia.

Vakituisen lausunnon mukaan, joka vallitsee autoteollisuuden suurimmalla osalla yrityksistä, 10 prosentin tullimaksut, jotka saattavat aiheutua yhteisestä tullialueesta poistumisesta, voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja autovalmistajille, joiden arvioidaan olevan vähintään 6 miljardia euroa vuodessa. Viime kädessä tämä tilanne ei ole paras tapa vaikuttaa kuluttajaan, joka kärsii tässä tapauksessa eniten. Täten Euroopan markkinoiden tilanne on sellainen, että tavalliset ostajat joutuvat ostamaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa valmistettuja autoita, kalliimpia keskimäärin 3 tuhatta euroa.

Lisäksi Brexit on potentiaalinen uhka paitsi brittiläisille yrityksille, myös yrityksille, jotka ovat vuosien ajan valmistaneet autojaan Britanniassa. Kukaan ei ollut yllättynyt Airbusin ja BMW: n ilmoituksesta, että he aikovat purkaa kapasiteettiaan, jos Iso-Britannia poistuu Euroopan unionista, tehdään kovaa skenaariota.

Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että autovalmistajista Brexit lukuun ottamatta on vielä melko vakavia ongelmia. Ensinnäkin Euroopan unionissa ympäristölainsäädäntöä sovelletaan aktiivisesti, mikä mahdollistaa ympäristönsuojelutoimien merkittävän laajentamisen. Tällöin useissa asetuksissa on useita uusia aloitteita, joilla pyritään vähentämään merkittävästi ympäristön pilaantumista ottamalla käyttöön rajoituksia, jotka säätelevät tiukasti haitallisten päästöjen määrää. Nykyinen tilanne on osoittautunut merkittäväksi esteeksi automarkkinoiden kehitykselle.

Lähes välittömästi syksyn alun jälkeen lainsäätäjät ottavat käyttöön uusia sääntöjä, joiden mukaan autojen pakokaasun puhtaus tarkistetaan, ostettujen ja rekisteröityjen ajoneuvojen määrä on vähentynyt merkittävästi koko Euroopan unionin alueella. Siten autovalmistajat joutuivat vasemman ja alasimen väliin, kun kaikki puolet olivat paineita epäedullisista olosuhteista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti