Bitcoin kaatuu cryptocurrency-markkinoilla

25.11.2018

Kukaan ei kiistä sitä, että erityisesti tietotekniikan ala on viime aikoina alkanut kehittyä nopeasti ja tämän prosessin seuraaminen on aina mielenkiintoista ja hyödyllistä. Vain vuosi sitten koko maailma, kirjaimellisesti pitämällä hengitystäan, katsoi kriittisten valuuttojen markkinat osoittavat ennennäkemättömän kehityksen vauhtia. Ensinnäkin kyseessä oli tärkein digitaalinen valuutta - Bitcoin. Viime vuonna hän ei lakkaa hämmästyttämästä markkinatoimijoita, ja hänen jatkuvan kasvunsa ja täsmälleen 12 kuukautta myöhemmin kuva on täysin erilainen, ja samalla nopeudella Bitcoin ryntäsi.

Kirjailija viime kuun ensimmäisistä päivistä ensimmäistä kertaa kuukauden aikana, Bitcoin ilmoitti jonkinlaisesta liikkeestä, mutta se osoittautui olevan arvokasta, ja perjantaina tähän digitaaliseen valuuttaan he eivät halunneet antaa yli 5 tuhatta dollaria kolikkoon. Ja loppujen lopuksi se tuli siihen pisteeseen, että sen arvo laski 4 tuhanteen dollariin, vaikka sitten se alkoi kasvaa jonkin verran, mutta ei kauan. Tällä hetkellä Bitcoinin hinta on merkillä, hieman yli 5,2 tuhatta dollaria kolikkoa kohden. Samaan aikaan Bitcoin, mutta myös muut kriittiset valuutat, ovat halvempia, ne menettävät arvonsa.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan markkina-arvo on laskenut alle 140 miljardiin dollariin, ja yleensä noin vuoden aikana noin 700 miljardia dollaria on menetetty. Valuuttamyynnin asiantuntijan mukaan Stephen Innes on tähän mennessä osallistunut valtavaan joukkoon pelaajia. Ja jos Bitcoin laskee kolikon alle 3000 dollaria, se uhkaa konkreettisia seurauksia ja ennen kaikkea sillä, että sijoittajat alkavat päästä eroon digitaalisesta omaisuudestaan suurissa määrissä.

Mikä kohtalo odottaa kriittisten valuuttojen markkinoita tulevaisuudessa, voimme vain arvailla, koska kukaan ei voi tässä vaiheessa tehdä ennusteita, mikä osoittaa digitaalisen voimavarojen tai niiden kasvun laskun edelleen. Voidaan vain arvata, mitä bitcoinin kustannukset tulevat olemaan lähitulevaisuudessa, se voi laskea 2,5 tuhannelle dollarille kolikkoa kohti tai päinvastoin nousta 6,5: een tai jopa korkeammalle. Viime vuonna tilanne osoittautui yhtä odottamattomaksi kuin nyt, sillä jos lokakuussa Bitcoin myy 5 tuhatta dollaria, sitten vain puolitoista kuukautta, sen arvo kasvoi 100 prosentilla ja osoittautui yli 10 tuhatta dollaria . Ja vielä kahden viikon kuluttua he antoivat 20 tuhatta dollaria, vaikka se ei kestänyt kauan, ja kuluvan vuoden ensimmäisen kuukauden loppuun mennessä hinta alkoi vähentyä huomattavasti.

Toisaalta analyytikot uskovat, että tällainen murto-oikeusmarkkinoiden lasku johtuu siitä, että useimmissa maissa sovelletaan kaivostyöläisten toimintaa koskevia rajoituksia ja lisäksi sijoittajat ovat alkaneet menettää kiinnostuksensa digitaalisiin varoihin ja päästä eroon niistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti