Bill Gates on vakuuttunut siitä, että salausvaluutta on kuolevaisen vaara ihmisille

29.07.2019

Ei niin kauan sitten, maailmankuulu miljardööri, jolla on monia yrityksiä IT-alalla, löysi kuuntelijoita kirjaimellisesti lausunnolla, jonka mukaan kryptovaluutat ovat hänen mukaansa tappava uhka ihmisille. Samalla hän myönsi, että digitaaliset valuutat, yhdessä tietotekniikan kehityksen kanssa, saavat yhä enemmän tilaa.

Suurimmalle osalle Internetin käyttäjistä Bill Gates, joka on aiemmin johtanut Microsofttia, ei ole vain filantropisti, merkittävä julkisuuden henkilö, vaan myös mies, jolla on syvä käsitys kaikista tietotekniikan monimutkaisuuksista ja vivahteista. Sen sijaan, arvioidessaan hänen melko kategorista lausuntoaan, mikä tahansa digitaalinen muoto kaikissa muodoissaan on erittäin, erittäin huono. Ensinnäkin, hän on vakuuttunut siitä, että tämäntyyppinen valuutta on tarkoitettu vain planeetan väestön tuhoamiseen. Selityksenä asemastaan Gates kertoi, että miljoonilla ihmisillä on taipumus ansaita rahaa kaivostoimintaan, ostaa kalliita laitteita ja käyttää usein viimeistä rahaa siihen.

Microsoftin perustaja vetoaa ihmisiin ja kehottaa heitä pysymään varovaisina ja varovaisina. Samanaikaisesti hän sanoo, ettei ole mitään vikaa siinä, että jotkut ihmiset yrittävät ansaita pienen määrän tällä tavoin lisätulona. Mutta koko järjestelmän suhteen, jonka avulla suoritetaan lukuisia keskinäisiä sovintoratkaisuja käyttäjien välillä, tässä hänen mukaansa tilanne on hänen mukaansa paljon monimutkaisempi ja vakavampi.

Salausvaluutan suurin vaara on se, että suurin osa käyttäjistä ei yksinkertaisesti pidä tärkeänä järjestelmän sisällä tapahtuvia prosesseja edes pelkästään valuuttakurssin muutosten seuraamisessa. Gates pitää kuitenkin velvollisuutenaan varoittaa ihmisiä siitä, että digitaalisten valuuttojen käyttö on suurta vaaraa. Ensinnäkin, tämä pallo on ehdottoman tuntematon ja siksi täysin hallitsematon. Pääsääntöisesti suurimmalla osalla käyttäjiä, jopa lähettämisellä, ei ole ketään, jonka kanssa heidän tulee olla tekemisissä rahoitusjärjestelyn kanssa. Tämä alue on täysin tuntematon, ja siksi käyttäjillä ei yksinkertaisesti ole aavistustakaan keitä heidän on käsiteltävä.

Gates totesi myös, että nimettömyyden hyväksi rikollisilla on mahdollisuus ostaa kipulääkkeisiin perustuvia lääkkeitä, jotka ovat tehokkaimpia kipulääkkeitä ja aiheuttavat psykologista ja fyysistä riippuvuutta. On syytä huomata, että jotkut rikollisista oppivat tekemään näiden huumausaineiden perusteella erittäin voimakkaita huumausaineita. Tämä tilanne on vielä vaarallisempi, koska on mahdotonta tunnistaa ketään näihin laittomiin toimiin osallistuvista henkilöistä, koska koko järjestelmä on täysin hallinnassa. Viime kädessä se johtaa siihen, että huumeiden väärinkäyttäjien määrä kasvaa, mikä puolestaan yksinkertaisesti kuolee näistä huumeista. Siksi planeetan väestön tuhoaminen tapahtuu hitaasti, mutta systemaattisesti.

Mutta ei vain huumekauppiaat hyödyntävät mielellään salausvaluuttamarkkinoita käyttämällä niiden nimettömyyttä. Monet huijarit piilottavat laittomat tulonsa sääntelyvirastoilta ja kiertävät veroja. Bill Gates sanoi vetoomuksensa lopussa, että kaikki nämä tekijät eivät ole ainoita ongelmia, jotka ovat seurausta digitaalisten valuuttojen liikkeestä. Toinen syy, hän uskoo, että sinun ei pitäisi turhaan luottaa Bitcoineihin ja muihin digitaalisiin hyödykkeisiin pitkäaikaisina sijoitusprojekteina, koska kryptovaluutalla itsellään ei ole mitään takeita luotettavuudesta, jota kiinteät varat tukevat.

Samanaikaisesti edes kuuluisa miljardööri Ilon Musk ei tue virallisia lausuntoja tästä asiasta, mutta se ei myöskään tue ajatusta jakaa kryptovaluuttoja. Häneltä on toistuvasti kysytty siitä, mistä digitaalisista hyödykkeistä hän haluaa pitää rahansa, mihin hän vastasi, että hän ei käytä mitään bitcoineja tai muun tyyppisiä digitaalisia hyödykkeitä. Siksi on mahdollista tehdä hyvin yksiselitteinen johtopäätös, että Musk, kuten hänen kollegansa Gates, ei halua olla mitään yhteistä tällaisten ilmiöiden kanssa.

Sillä välin, jopa Euroopan unionin poliisiosaston päällikkö Rob Wainwright antoi erittäin virallisen lausunnon suoraan salausvaluuttamarkkinoista. Erityisesti hän sanoi, että kaikkien laittomien finanssitapahtumien järjestys kaikkialla maailmassa eli kryptovaluutan osuus on 3-4%. Tilanteen monimutkaisuus johtuu siitä, että näitä varoja voidaan kaikista syistä pitää täysin menetetyinä järjestelmän täydellisen nimettömyyden vuoksi. Syynä tähän tilanteeseen on, että lainvalvontaviranomaiset eivät pysty seuraamaan tiettyjen henkilöiden välisiä liiketoimia. Monissa tapauksissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti