Baltian maista tuli EU: n johtajia inflaation kannalta

19.09.2017

Kuten kävi ilmi, aikana hiljattain tehty tutkimus joukossa Baltiassa viime vuosina nähty merkittävää kehitystä inflaatiokehityksen, ja johtajuus kaikkien kolmen, luottavaisesti vie Liettua. Asiantuntijat ja "Eurostat", toteutettiin tutkimus kehitystason maiden tämän alueen talouteen, johti osallistujat pettymys päätelmiä todeten noin kaunopuheisesti, että viime kerta, joukossa kaikki maat Euroopan unionin, Baltian maiden joukossa ulkopuoliset, jotka mahdollistavat korkean inflaation kehityksen indikaattoreita.

Johtava kasvu huono indikaattori, oli Liettuassa näyttelyssä itseluottamus itsevarma 4,6% inflaatio, seurasi häntä, on tällä listalla Virossa, esitetään tulokset 4,2% ja Latviassa sulkee taulukon, pitämällä 3,2%. Tämä indikaattori on nähtävissä koko vuoden ajan, kun taas tutkijat suorittivat ja julkaissut sekä kuukausittaiset asettelut, joista ilmeni kuukausia, jolloin rahoitusmarkkinoiden heilahtelut olivat huiput.

Oikeudenmukaisuuden vuoksi on huomattava, että mikään EU-maista ei voinut välttää tätä ilmiötä, mutta niiden indikaattorit ovat harvoin ylittäneet 2,5-2,9 prosenttia ja joissakin maissa ne eivät ole kokonaisuutena. Epäilemättä Yhdistynyt kuningaskunta yllätti, kun se oli saavuttanut 2,9 prosentin vuotuisen merkin, mikä puristi Baltian tiukasti. Samaan aikaan Balkanin alueen maat onnistuivat säilyttämään inflaation kehityksen ilman, että se pystyi ylittämään 0,5 prosentin.

Myös tutkijat totesivat, että he onnistuivat merkitsemään terävän harppauksen Luxemburgissa ja Belgiassa, missä ne olivat lähes 1,4-1,5%: n suuruiset ja pitäneet sitä vakaasti. Asiantuntijoiden mukaan näitä indikaattoreita sanelivat erilaisilla tekijöillä, kuten elintarvikkeiden hintojen merkittävästä noususta ja muista alkoholittomista tuotteista. Samaan aikaan Latvian hallituksen edustajat totesivat, että tällainen tilanne, jossa korkean inflaation taso säilyy maassa, kestää viisi vuotta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti