Avoimien työpaikkojen lukumäärä kasvaa voimakkaasti, työpaikkojen täyttämisessä on ongelmia

18.11.2017

Tilastokeskuksen tutkimuksen aikana saamien tietojen mukaan paljastui erittäin epämiellyttävä kuva, mikä osoittaa, että avoimien työpaikkojen määrä kasvaa tuntuvasti. Pääasiassa tämä työllistymistilanne on havaittavissa Pohjois-, Länsi- ja Itä-Suomen kaupungeissa.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan vuoden 2001 kolmannella neljänneksellä Suomen alueella oli 34,3 tuhatta avointa avointa työpaikkaa. Näin ollen tämä on enemmän kuin 12 prosenttia edellisvuoden lukuihin verrattuna. Lisäksi tutkijat huomauttavat, että eniten kaikkea, henkilöstön nälkä on kokenut alan alalla, koska se on täällä, äskettäin, määrä avoimia työpaikkoja on merkittävästi kasvanut.

Kaikkien teollisuusyritysten johtajat vapautuneiden työpaikkojen määrällä olivat yksityisiä yrityksiä, sillä niiden määrä oli 85 prosenttia tämän talouden alan avoimista työpaikoista. Näin ollen tällä segmentillä vain vuodessa noin kolme prosenttia henkilöstöstä menetti, koska viime vuonna tämä luku ei ylittänyt 82%.

Samalla on huomattava, että työpaikkojen määrä kasvaa nopeasti alueilla, jotka ovat äskettäin osoittaneet merkittäviä kehitystuloksia. Näin ollen Pohjois-, Itä- ja Länsi-Suomen kaupungit tarvitsevat eniten työaikoja tänään. Samaan aikaan kaivosteollisuudessa on havaittavissa myös merkittävä työvoiman kysyntä, sillä viimeisen ajanjakson aikana alalla on havaittavissa huomattavaa kehitystä.

Työnantajat myöntävät puolestaan, että heillä on huomattavia vaikeuksia täyttää työpaikkoja, koska noin 50 prosenttia avoimista työpaikoista on melko vaikea täyttää. Samanlaisia vaikeuksia havaitaan rakennusalalla. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että noin 36 prosenttia työpaikoista on tilapäisiä, samaan aikaan viime vuonna tilapäisten työsopimusten osuus oli 30 prosenttia avointen työpaikkojen kokonaismäärästä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti