Auringon avulla on mahdollista vetää vetyä

05.09.2018

Tieteellinen henkilökunta suoritetuissa tutkimuksissa kykeni hankkimaan energiaa keinotekoisen fotosynteesin avulla. On syytä muistaa, että kasvien vesistössä syntyvän fotosynteesin prosessissa vesi jakautuu kahteen osaan: vetyyn ja happiin. Jollei uuden tutkijan kehityksen mukaista, voit saada tämäntyyppisen energian valtavissa määrissä.

Samalla on tärkeää huomata, että biologit onnistuivat kehittämään täysin uudenlaisen tavan käyttää aurinkoenergiaa. Jotta voitaisiin aloittaa hapen ja vedyn uuttaminen vedestä, tutkijoiden oli keksittävä uusi tapa muuttaa fotosynteesin prosessia kasveissa. Lisäksi tiedetään hyvin, että fotosynteesi itsessään on kasvien tärkein tehtävä, jonka ansiosta ne voivat saada energiaa kasvulleen ja kehitykselleen. Tässä tapauksessa sivutuotteena syntyy happea.

Cambridgen yliopiston henkilökunta puolestaan kehitti tiiviissä yhteistyössä muiden tutkijoiden kanssa menetelmän, joka mahdollistaa fotosynteesin luonnollisen prosessin parantamisen käyttämällä ympäristöllisesti turvallisia katalyyttejä biologisesti. Näin ollen kokeiden aikana tutkittuja kasveja alkoivat absorboida huomattavasti enemmän auringonvaloa, mikä johti siihen, että vedyn ja hapen vapautuneet tilavuudet lisääntyivät huomattavasti.

Samaan aikaan tutkijat selittivät, että normaaleissa olosuhteissa kasvit tuottavat merkityksettömän osan energiaa, vain tarpeeksi hengissä. Todellinen potentiaali, edellyttäen kuitenkin tarvittavat toimenpiteet, on kymmeniä kertoja suurempi.

On huomattava, että keinotekoisen fotosynteesin asia, tiedemiehet ovat olleet mukana useiden vuosikymmenien ajan. Kuitenkin ei ollut mahdollista saada merkittävää tulosta, koska kaikki nämä menetelmät edellyttävät erittäin myrkyllisten katalyyttien käyttöä, jotka ovat myös kalliita. Täten kukaan ei edes ajatellut keinotekoisen fotosynteesin käyttämistä teollisessa mittakaavassa.

Samaan aikaan tiedemiehet kertovat, että tämä tutkimus on vain yksi suuren mittakaavan tieteellisen tutkimuksen ketjusta, joka mahdollistaa energian talteen ottamisen kasveista, jotka käyttävät luonnollisia prosesseja. Toinen alue, johon Cambridge Universityn tutkijat osallistuvat, työskentelee levillä, joka normaaleissa olosuhteissa ei näytä aktiivisuutta. Kuitenkin kehitetyn menetelmän ansiosta tutkijat onnistuivat purkamaan ja lähettämään varastolle ensimmäiset näytteet tuotetusta energiasta.

Kokeen osallistujat toivovat, että keksinnöllä on laajamittainen sovellus teollisuus- ja energia-alalla. Lisäksi on huomattava, että muut tiedemiehet osallistuvat tähän kysymykseen, joka loi pienikokoisen toimivan asennuksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti