Asumistuen vähentämisellä julkisella sektorilla on kielteinen vaikutus pienten asuntojen asukkaisiin

28.10.2017

Ensinnäkin, kuka joutuu kokonaan kokea kaikki hallituksen uudistusten "iloksi", opiskelijat yrittävät säästää asumiseen, ja he käyttävät neliömetriä useille ihmisille.

Viime viikolla Suomen hallitus esitti lakiehdotuksen parlamentille, jossa ehdotettiin muutoksia asumistuen maksamiseen. Älä epäile, että ensimmäinen, joka joutuu hyväksymään pahempi tilanne, on ihmisiä, joilla on pienet tulot. Epäilemättä nuoret opiskelijat ovat etusijalla niillä, joita hallitusten aloitteet vaikuttavat.

Niinpä kaikille niille, jotka vuokrataan asuntoa, jonka pinta-ala ei ylitä 20 neliömetriä, suomalaiset viranomaiset päättivät vähentää avustettujen maksujen määrää. Myös ne, jotka haluavat vuokrata asuntoa, jäävät myös osittain valtion rahoitustuesta. On huomattava, että ne, jotka, kuten aiemmin, asuivat huoneistossa, joilla on suurempi alue, sosiaaliset edut pysyvät samalla tasolla kuin aiemmin.

Hallitus on jo laskenut, että heidän yksinkertainen uudistus vaikuttaa noin 12 000 kansalaiseen, joiden etuja vähennetään 30 euroa kuukaudessa. Lisäksi hallitus ilmoitti aikovansa yhdistää etuuksien määrän kuluttajahintaindeksiin. Joten vaikka asuntojen maksujen määrä kasvaa, etuuksien saajat eivät voi luottaa sosiaalisten maksujen nostamiseen.

Sillä välin hallituksen ehdottamat aloitteet saivat suurta epäselvyyttä ja saivat paljon kritiikkiä. Ensinnäkin hallitusuudistuksen vastustajat pelkäävät, että tämä lakiesitys johtaa budjettien kasvuun ja yhden huoneen asuntojen vuokraus samaan aikaan alkaa kasvaa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti