Asiantuntijoiden epäilyistä huolimatta pääministeri on tyytyväinen uudistuksen toteutumiseen sosiaalisessa yhteenkuuluvuudessa

18.10.2017

Suomen hallituksen johtaja Juha Sipil totesi lausunnossaan, että uudistusten edistäminen toteutetaan tällä hetkellä vakiintuneen aikataulun mukaisesti. Samalla hän päätti lisätä sen, että parlamentissa on marraskuussa esillä valmiina oleva lakiesitys.

Samalla on syytä panna merkille, että uuden lakiesityksen ympärillä sosiaaliturvan alalla monet parlamentaarikot eivät tähän mennessä pääse sopimukseen joistakin asioista, ja siksi sekä lain hyväksyminen että uudistuksen toteuttaminen viivästyvät. Monet varamiehet eivät ole arkailemassa ilmaisuissaan, kritisoivat uutta lainsäädäntöaloitetta ja antaneet tämän asiakirjan vakavalle kritiikille.

Laskun nykyisen version vastustajien vahvin väite on se, että he ovat toistuvasti vaatineet tiiviimpää työtä juristien ja terveyden alan asiantuntijoiden kanssa. Muuten on huomattava, että tämän asiakirjan ympärillä puhjettiin vakavia riita-asioita, jotta varajäsenet ovat jo alkaneet keskustella uusista vaaleista. Vakiintunut pääministeri puolestaan ilmoitti, ettei hän aio jättää tehtäväänsä ja lähettää hallitukselleen eroavan.

Pohjimmiltaan hallituksen vastustajien väitteet aiheuttavat uudistuksen ajankohdan ja erityisesti he väittävät, että näiden tapahtumien toteuttamisen aikataulu aiheuttaa vakavaa epäluuloa. Hallitus kuitenkin vaatii, että lääketieteellisten palvelujen valintaan liittyvän lakiesityksen tarkastelu on tehtävä viimeistään marraskuun alussa.

Sipil päätti puolestaan todeta, että hallitsevan liittouman osapuolet tutkivat uutta lakiesitystä lähipäivinä. Hän korosti myös erikseen, että kaikkia asiantuntijoiden päätelmiä tutkitaan huolellisesti, jotta voidaan määrittää laskun yleinen elinkelpoisuus.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti