Asiantuntijat uskovat, että pakolaiset aiheuttavat paljon ongelmia

10.06.2017

Useat Suomen Lakimiesliitto melko vahvasti, että jos et käännä ongelmaa epävirallisen työllisyyttä pakolaisille, aivan lähitulevaisuudessa tilanne voi johtaa rikosoikeudellisia seuraamuksia ja osallistumista lainvalvontaviranomaisten ja oikeusviranomaisten kanssa.  

Lisääntyvä huolta talouden asiantuntijoiden, on sama, kysymys koski osallistumista turvapaikanhakijoiden Suomessa, ei-maksettu työvoimaa. Aivan äskettäin, yksi kirjoista kertoo pakolaiset, jotka ovat löytäneet työtä paikallisessa ravintolassa, mutta työskenneltyään muutaman kuukauden, he maksavat, eivätkä ole saaneet. Samaan aikaan, tässä ravintolassa vain harjoiteltu houkutella vapaa rabsily koska kuten kävi ilmi, enemmän kuin ne, sen henkilöstöä, jotta kukaan ei siellä. Sama ongelma vaivaa tämän luokan ihmisiä ja työllisyydelle kaupoissa tai kampaajat.  

Niinpä asiantuntijat perustellusti sitä mieltä, että niin laajalle levinnyt ja räikeä loukkaus, voi lopulta johtaa rikoksiin. Tällöin Suomen lainsäädännössä säädetään mahdollisuus pyrkiä työsuhteessa työnantajan ja työntekijän, paitsi virallisissa muodossa, eli puhumme paperiasiakirjan joka vahvistaa tämän tosiasian, mutta myös suullisesti. Toisin sanoen, he voivat yksinkertaisesti sopia ja työskennellä lyhyen ajan. Tällä tavoin hallitus oli suunnitellut, että tämän luokan ihmiset pystyvät sopeutumaan mahdollisimman nopeasti uuteen ja tuntemattomia yhteiskuntaan. Puolestaan Marita Salo täsmensi ohjelmaa koskevia työsuhteen ilman maksua. Tässä tapauksessa selkeä linja on kehitetty hallitus, jolloin voidaan käyttää näiden työntekijöiden on enintään kolmen viikon ajan.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti