Asiantuntijat odottavat dollarin laskevan

11.09.2017

Taloudellisten asiantuntijoiden odotukset, he harvoin epäonnistuvat. Täällä ja tällä kertaa he pystyivät ennustamaan seuraavan heikentymisen amerikkalaisen valuutan asemaan ja luottaen Bank of Britain -politiikkaan. Asiantuntijoiden mukaan rahapolitiikan tiukentamisessa pankkialan äänestystuloksissa oli tärkeä inflaatioprosessien voimakas hidastuminen.

On aivan ilmeistä, että tässä vaiheessa Englannin pankki luopuu ajatuksesta nousta tärkeimmästä kurssista. Ainakin tämä kysymys ei tule olemaan tärkeimpien joukossa, ennen kuin Foggy Albion on jälleen kerran merkittävä inflaatio. Britannian keskuspankin päällikkö Mark Carney puolestaan sanoi, että Euroopan unioniin liittyvän maan vetäytymisen yhteydessä taloudessa on hyvin epämääräiset näkymät. Viimeaikaisen poliittisen kehityksen ja päätösten pohjalta investointien määrä brittiläiseen talouteen laski 20 prosenttia.

Samanaikaisesti Euroopan unionissa liiketoiminta vähenee hieman, mutta vähittäiskaupan määrä on todellinen renessanssi. Sen sijaan Yhdysvalloissa liiketoiminnan indeksit ovat edelleen korkealla tasolla, mutta tällä tilanteella ei ole erityistä merkitystä dollarin kohtalossa.

Kaikki rahoitusanalyytikot ovat siis kääntäneet silmänsä Amerikkaan, koska siellä on olemassa alkeellisimmat taloudelliset tapahtumat. Viime aikoina Yhdysvaltojen työttömyysaste on kriittisellä tasolla, ja siksi kirjaimellisesti jokainen uusi työpaikka vaikuttaa loppujen lopuksi kansallisen valuutan tilaan. Näin ollen, jos Washington ei onnistu selviytymään tästä ongelmasta, on täysin luonnollista, että dollari reagoi menettämättä asemansa maailmanmarkkinoilla.

Tähän mennessä Yhdysvaltain valuutta on painottomassa tilassa, nolla-arvossa. Jotta jotain, ratkaistakseen rahoituskysymyksensä, Valkoisesta talosta tulevat uutiset pitäisi osua rahoitusanalyytikoihin.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti