Apple ei pysty palauttamaan tuotteitaan Yhdysvalloissa

25.03.2019

Tiedotusvälineiden julkaisuista monet lukijat tietävät, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on toistuvasti ilmoittanut aikovansa siirtää kaikki Applen tuotantolaitokset Yhdysvaltojen alueelle. Samalla on syytä huomata, että jättiläisen yrityksen edustajat eivät ole erityisen innostuneita tästä, ilmaisemalla tämän aloitteen selkeän hylkäämisen.

Tärkein tekijä tässä vastakkainasettelussa on, kuten aina, rahaa. Jos kuitenkin kaadat ongelman ytimeen, tulee täysin selväksi, mikä aiheutti yrityksen pysyvyyden. Ensinnäkin se on koko ketjujen tuhoaminen, komponenttien tarjonta, työvoiman rekrytointi jne. Siksi sinun on tuhottava koko järjestelmä, joka on muodostunut vuosien varrella, ja tämä on vain luoda kaikki tyhjästä.

Jotta saataisiin käsitys siitä, mitä vaikeuksia yritys joutuu kohtaamaan uudelleen, siirrettäessä tuotantoa Yhdysvaltoihin, kannattaa oppia ainakin vähän yksityiskohtaisemmin siitä, mitä nykyaikaisen elektroniikan tuotanto on. Ensinnäkin valmistajien edessä on sellaisten komponenttien puute, joita ei ole valmistettu Yhdysvalloissa lainkaan. Jotta voisit kerätä yhden älypuhelimen, sinun on ostettava erilaisia osia, joita tuotetaan eri maissa, kuten Koreassa, Taiwanissa, Saksassa ja monissa muissa. Lisäksi yhden yksikön kokoamista varten yhtiö maksaa kiinalaisille työntekijöilleen noin 10 dollaria. Lisäksi rakennettiin koko kuljetinlinja, joihin vain robotit toimivat, ihmisen osallistuminen näihin prosesseihin on minimaalista. Samalla on maksettava valtavia rahaa yrityksille, jotka toimittavat ja ylläpitävät automaattisia linjoja. Tällaisia yrityksiä on paljon, mutta yksikään niistä ei ole omaa tuotantolaitostaan Yhdysvalloissa.

Toinen keskeinen osa tuotantoa on henkilöstö ja työvoima. Ja tässä on melko konkreettinen ero kiinalaisten ja amerikkalaisten työntekijöiden välillä. Tuolloin, jos kiinalaiset saavat tänään 3,15 dollaria yhden tunnin työstä, tämä summa sopii heille täydellisesti, kun taas amerikkalainen työntekijä joutuu maksamaan vähintään 10-15 dollaria tunnissa, tai kukaan ei edes puhu. Mutta Kiinassa vähäistä palkkaa ja työtä 12 tuntia vuorokaudessa ja yhden päivän vapaalla työpaikalla yrityksessä on valtavia jatkuvia jonoja.

Lisäksi Kiinassa sijaitsevien tehtaiden lähellä rakennettiin pieni kaupunki 23 000 työntekijälle. Tässä pienessä kaupungissa on kaikki infrastruktuurit, kaupoista, palokunnista, lastentarhoista ja kouluista. Samankaltaisen kaupungin rakentaminen Yhdysvalloissa vaatii valtavia kustannuksia, minkä seurauksena jokaisen älypuhelimen hinta kasvaa, ja sitten kuluttajan on ostettava suosikkilaitteita, jotka ovat 1,7 kertaa kalliimpia kuin nykyiset kustannukset.

Näin ollen on selvää, että tällaisten lausuntojen tekeminen, Yhdysvaltain presidentti lähettää ensinnäkin signaalin Kiinan hallitukselle, jolla hän on viime aikoina kaukana parhaista suhteista. Kuitenkin Trump haluaa vilpittömästi, että hän ei palaa Applelle vain kotimaahansa, vaan myös säilyttää täysin kuuluisa brändi, joka personisoi Yhdysvaltojen saavutukset. Lisäksi tässä tapauksessa hän pystyy antamaan itselleen tiukempia toimia kiinalaisia tavaroita vastaan taloudellisen vastakkainasettelun taustalla. Siksi kannattaa sanoa, että kuuluisan yrityksen kohtalo riippuu suoraan poliittisesta tilanteesta. On todennäköistä, että lähitulevaisuudessa sotivat osapuolet voivat sopia, ja tässä tapauksessa kaikki pysyy, kun kiinalaiset työntekijät Kiinassa suorittavat koko yrityksen tuotteiden valmistusprosessin. Muussa tapauksessa ei vielä tiedetä, pystyykö Apple selviytymään siirtymisestä ja siihen liittyvistä valtavista kustannuksista. Tosiasia on, että jopa Yhdysvaltain valtion talousarvion avustaminen ei välttämättä riitä kuuluisan jättiläisen pysymiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti