Amerikan markkinat ovat laskeneet voimakkaasti

12.10.2018

On syytä huomata, että melko pitkään aikaa monet rahoitusalan asiantuntijat ennustivat romahduksen osakemarkkinoilla. Kukaan ei kuitenkaan voinut ennustaa tämän tapahtuman tarkkaa päivämäärää, koska osanottajat jotenkin onnistuivat ylläpitämään varojaan.

Prosessin alku jo kuluvan vuoden talven viimeisen kuukauden alkupuolella osoitti äkillisen 3%: n laskuindeksejä. Näin ollen monet teolliset jättiläiset löysivät itsensä valittamattomassa asemassa, menettivät vahvan asemansa markkinoilla. Applen Phasebook-varojen huomattava lasku, Google, sai melkein yllätyksen. Vain Googlen varojen arvo väheni 3,6%, kun taas muut yhtiöt menettivät vieläkin enemmän arvoa.

Huolimatta siitä, että markkinoiden romahduksen aattona asiantuntijat varoittivat, että odotus oli hyvin vähäistä, mutta kuten aina, ilmiö itsessään oli monille odottamattomia. Samanaikaisesti dramaattisten tapahtumien kanssa, jotka kehittyivät vaihto-kaupankäynnissä, öljymarkkinat alkoivat reagoida. Yhden tynnyrin hinta lähes välittömästi laski peräti 3 dollarilla. On toinen utelias ilmiö, jota toteaa se, että amerikkalaisten varastojen lasku ei noudattanut vuosien aikana testattua skenaariota, kun markkinatoimijat yrittivät varojensa turvaamiseksi sijoittaa ne varoihin. Mutta tänään, useimmat sijoittajat ovat päättäneet päästä eroon dollarin massasta millä tahansa ilmentymällä.

Tällaisten konkreettisten häiriöiden taustalla todetaan myös, että markkinatoimijoiden keskuudessa suojaavien varojen hankinnan kysyntä on vähenemässä. Ehkä tämä johtuu siitä, että rahastonhoitajien kannattavuus on vähentynyt jyrkästi, ja tämä suuntaus näkyy 2 päivän ajan. On kuitenkin syytä huomata, että Yhdysvaltain rahan määräisten arvopapereiden kysyntä on vielä jonkin verran, mutta toistaiseksi se ei ole kovin havaittavissa. Lähes välittömästi aasialaiset pörsseet reagoivat dollarin laskuun, joten tällä hetkellä muotoutuva kuva muistuttaa dominoefektiä.

On todennäköistä, että meidän on oltava tietoisia todistajista Yhdysvaltojen valuutan romahtamisesta ja sen kanssa sekä koko maan markkinoiden romahduksesta. Siitä huolimatta ei pidä unohtaa sitä, että kaikki nämä tapahtumat saattavat olla kaikkein alkeellisinta taloudellista manipulointia, joka useammin kerran käänsi nämä tempput ja ansaitsee tästä melko ihmisarvoisen valtion.

Rahoitusanalyytikot toteavat kuitenkin, että nykyinen romahdus pysyy vasta alkuvaiheessa, ja siksi se jatkuu pitkään, ja sen mittakaava hämmästyttää kaikkia sen suuruudella. Tärkein intrigaatio on, miten dollari reagoi kaikkiin näihin tapahtumiin. Asiantuntijat tässä vaiheessa joutuvat toimimaan melkoisilla osa-alueilla, joissa kansainvälinen tilanne on tärkeässä asemassa, ja tiedetään, että nykyään se on melko kireällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti