Alle 10 prosenttia Suomen väestöstä on huono

03.09.2017

Noin 440 000 Suomessa asuvaa ihmistä joutuu elämään tulojen kanssa, jotka ovat huomattavasti alhaisempi kuin toimeentulotaso. On syytä huomata, että tämä luku on noin 8 prosenttia suomalaisista. Samaan aikaan asianomaiset valtion virastot toteavat, että tilanne on tällä hetkellä kehittynyt siten, että maan talousarviolla ei ole riittävästi varoja sellaisten etujen jakamiseen, jotka voisivat tarjota kunnollisen elintason.

Sitä vastoin maassa vallitsevan taloudellisen tilanteen heijastuksesta vastaavat järjestöt toteavat, että kuukausittaisen vähimmäistason on oltava vähintään 600-669 euroa. Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että annetut luvut vastaavat kunkin henkilön ikävaatimuksia, eivätkä myöskään sisällä asumiskustannuksia. Riskiryhmässä. Oli yksinäisiä ihmisiä, merkittävä osa opiskelijoista, työttömiä ja yksinhuoltajia.

Asiantuntijat sanoivat, että kaikkien edellä mainittujen henkilöiden on käytettävä leijonanosaa tuloistaan etuuksista. Useimmiten tämä luku on noin 71 prosenttia näiden kansalaisten saamasta tulosta. Samalla huolimatta siitä, että sosiaalietuuksien määrä on viime aikoina kasvanut useita kertoja, valtion edut eivät kuitenkaan ole tässä tapauksessa riittäviä, jotta ne voisivat johtaa ihmisarvoiseen elintasoon.

Lisäksi tutkijat huomauttivat, että Suomessa yli 5,5 miljoonasta ihmisestä noin 12 prosenttia kansalaisista on suhteellisen köyheydessä. Samaan aikaan on keskusteltu pitkään, että Suomen hallitus aikoo käynnistää kokeiluhankkeen tämän väestönosan tilapäiseen työllistämiseen, jotta maksetaan osallistujille lisää ohjelmaa, noin 550 euroa kuukaudessa. Uuden ohjelman aloittajien laskelmien mukaan tämä määrä nostaa merkittävästi työttömyysetuuksien saaneiden kansalaisten tulotasoa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti