Alkukesästä EU ilmoittaa luettelon maista, jotka auttavat piilottamaan verotuloja

30.11.2017

Euroopan unionin edustajat aikovat laatia luettelon, joka julkistetaan julkisesti. Tämän idean alullepanijoina heidän aikomuksensa on luetella kaikki valtiot, joiden lain mukaan he voivat tuntea itsensä rauhallisesti sellaisten ihmisten luokkaan, jotka haluavat piilottaa tulonsa verotuspalveluistaan kotimaassaan. Euroopan komission suunnitelmasta, kertoi toimittajille Pierre Moskosvisi, joka on vastuussa EU: n valtiovarainministeriössä.

Erityisesti virkamies totesi, että ensi viikon alussa EU: n rahoitusosaston hyväksymä asiakirja julkaistaan jo. Tiedot, jotka julkaistaan tässä "mustalla listalla", perustuvat kaikkiin Euroopan unionin jäsenvaltioista tuleviin tietoihin.

Lisäksi Moskosvi lisäsi, että tämä on vasta ensimmäinen vaihe taistelussa niitä vastaan, jotka yrittävät ajautua tunnolliseen verojen maksamiseen. Näin ollen tämä on "veroparatiisin" tuhoutumisen alku. Hän huomautti myös erikseen, että tämä on perustavanlaatuinen vaihe.

Toinen virkailija totesi, että tämä suunnitelma on ehdottoman välttämätöntä, koska vain mainostaminen tosiasioista, jotka koskevat varojen peittämistä offshore-alueilla, voi vakavasti haitata tätä ilmiötä. Tämän asiakirjan julkaisemisen jälkeen Euroopan unionin on ensinnäkin osoitettava, kuinka paljon sen politiikka kuljettaa, verojen maksamisen osalta.

Tämän hankkeen alullepanijoiden mielestä kaikkien tosiasioiden julkistamisen tosiasiallisena tarkoituksena olisi estää kaikkia niitä, jotka yrittävät välttää yhteistyötä verotuspalvelujensa kanssa. Kuitenkin vain yksi julkaisu, tapaus ei välttämättä rajoitu, ja sitten niille, jotka eivät halua lopettaa tällaisia käytäntöjä ajoissa, offshore-alueiden luomiseen, esitetään useita vaikuttavia lainsäädännöllisiä toimenpiteitä.

Kysymys siitä, onko tällaisia offshore-yrityksiä olemassa Euroopan unionin alueella, virkamies vastasi kieltävästi. Hänen mukaansa jokainen EU: n jäsenmaa täyttää ehdottomasti kaikki verolainsäädännön normit, joten niitä ei voida yhdistää luetteloon. On kuitenkin edelleen ongelmia, mutta ne ovat niin suuria ja massiivisia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti