Alankomaissa ohjelman seuraavan päivityksen jälkeen tuomittujen rannerenkaat kieltäytyivät työskentelemästä

17.05.2019

Ei niin kauan sitten, viralliset lähteet kertoivat, että Alankomaiden turvallisuus- ja oikeusministeriössä oli epämiellyttävä tapaus. Erityisesti tämän maan lainvalvontaviranomaisten edustajat ilmoittivat, että seuraavan ohjelmistopäivityksen aikana järjestelmä jo jonkin aikaa, joka on suunniteltu seuraamaan tuomittujen henkilöiden olinpaikkaa sekä tuomioistuimen epäiltyjä takuita vastaan, kieltäytyi.

Erityisesti puhumme siitä, että ohjelmistoa päivitetään säännöllisesti, ohjelman tekninen vika, joka vastaa tuomioistuimen epäiltyjen henkilöiden valvonnasta ja tuomittiin kotiarestiin. Tarkemmin sanottuna sanotaan, että ohjelma lakkasi jonkin aikaa toimimasta normaalitilassa, ja rannekkeisiin upotettujen anturien signaali pysähtyi lainvalvontaviranomaisten edustajille. Niinpä turvallisuusjoukkojen oli vastattava nykyiseen tilanteeseen, ja jotta he eivät menettäisi valvontaa, kaikki henkilöt, jotka syytettiin vakavista rikoksista, asetettiin välittömästi poliisien valvonnalle. Ja niille vankeille ja epäillyille, joita heidän käyttäytymisensä eivät olleet niin paljon häirinneet, he yksinkertaisesti tulivat kotiin korjaamaan sijaintinsa. Kolmannen ryhmän, joka aiheutti vähiten epäilystä, ilmoitettiin joutuvan välittömästi käymään virkailijalla, joka valvoo rangaistuksen noudattamista, tai tarkistaa lähimmältä poliisiasemalta.

Alankomaiden turvallisuus- ja oikeusministeriön edustajat puolestaan ilmoittivat, että järjestelmän toimintahäiriö havaittiin nopeasti ja ratkaistiin välittömästi. Tämän lisäksi he hätäisivät rauhoittamaan väestöä ja sanoivat, että ne pitävät tällä hetkellä tilannetta absoluuttisen valvonnan alaisena ja tästä ei tarvitse huolehtia.

Samaan aikaan on tarpeen kiinnittää huomiota yhteen kiinnostavaan tosiasiaan, joka johtuu siitä, että vastaava tapaus tapahtuu tässä järjestelmässä ensimmäistä kertaa. Vasta viime vuoden elokuussa samankaltainen tilanne tapahtui, kun matkaviestintäoperaattoreiden toiminta oli epäonnistunut. Tämä johti myös siihen, että koko järjestelmä, yhtäkkiä pois päältä, ja lainvalvontaviranomaiset menettivät tilapäisesti valvonnan epäiltyjen ja vankien olinpaikasta. Tuolloin Alankomaiden oikeusministeriön mukaan menetettiin 450 ihmisen tilanteen valvonta lainvalvontaviranomaisten valvonnassa olevista 700: sta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti